maanantai 1. huhtikuuta 2013

Jäykkä keho ja mieli

Pari päivää sitten Sporttaillaan-blogin Hanna kirjoitti kehonhuollon tärkeydestä. Teksti herätti ajatuksia, taas kerran. En enää edes muista montakohan kertaa olen tännekin kirjoittanut, että aloitan taas säännöllisen venyttelyn. En minä koskaan aloita. Tai aloitan, mutta ei siitä tähän mennessä ole vielä rutiinia tullut.

Nyt kun olen pari päivää maannut sängyssä ja sohvannurkassa, olen huomannut olevani näkkileipääkin jäykempi, muistutan lähinnä ratakiskoa. Joka paikkaa jumittaa, ja kaikki tuntuu hankalalta. Onneksi en enää muista onko olo ollut näin kurja aina myös silloin muinoin, kun en minkäänlaista liikuntaa harrastanut.

Tänään mietin, että nyt pitäisi ohjelmaan saada vähän enemmän kehonhuoltoa. Eivät ne viiden minuutin pikavenyttelyt lenkkien jälkeen riitä. Jos aloittaisin siitä, että saisin viikossa tunnin verran kehonhuoltoa aikaan? Se olisi kuitenkin alle 10 minuuttia päivä. ;) Pitäisi myös kerätä itselle joku suosikkilempparilista kaikenmaailman jooga/pilates/foamroller/venyttelyvideoista, että olisi jotain valmista minkä mukaan touhuta, jos inspiraatio ei riitä aina etsiä tai tuntuu siltä, ettei itse yhtään keksi mitä tekisi. Saa linkittää omia lemppareitaan ja kertoa vinkkejä, jos haluaa :)

10 kommenttia:

 1. Joskus itekkin tsemppasin tuon venyttelyn kanssa. Kävin ihan salilla venyttelytunneilla, että tuli kunnolla venyteltyä. Säännöllisesti ku kävi niin huomas kyllä eron!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sen eron huomaa, minäkin huomaan nyt kuinka kamalan jäykkä olen, kun EN venyttele.

   Poista
 2. Hei mahtavaa, että mun tekstini inspiroi sua näin paljon, että aloit kunnolla ajattelemaan asiaan! Tämä venyttely/kehonhuolto on taatusti osa-alue, joka laiminlyödään eniten. Mutta pienillä muutoksilla kohti parempaa huomista! :) Venyttely- ja kehonhuoltotunnit on kyllä itselleni käteviä, ja ilokseni huomasin, että meidän lähisalilla alkaa pyöriä kevään ajan keskiviikkoiltaisin venyttelytunti, jee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on viha-rakkaussuhde venyttelyyn ja kehonhuoltoon, ja onkin hassua kuinka hyvin onnistun sitä välttelemään, vaikka tiedän sen olevan tärkeää. Harmillista, kun täällä maalla ei ole noita lähisaleja, joissa käydä venyttelemässä. Ihan itte tarttee sekin homma hoitaa (ja siksi kai se jääkin). :D

   Poista
 3. Hyvä! Tiedätkös, minäkin lauantai-iltana tylsän ja turhauttavan toipilaspäivän päätteeksi venyttelin ehkä elämäni eka kerran perusteellisesti koko kropan. Silloin ajattelin, että jos kerran viikossa saisi tuon saman aikaiseksi, olisi se jo vallan loistavaa. Aika näyttää. Mitään en uskalla luvata, koska ja koska... ;)

  Voisimmekohan julistaa tämän kevään kehonhuoltokevääksi!? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisimme, ja vaikka koko kesän myös! Jäisiköhän se sitten rutiiniksi? Minä otan haasteeksi tuon tunti kehonhuoltoa viikossa, siihen ei lasketa joogaa, joka vielä huhtikuun ajan jatkuu.

   Poista
 4. Valitettavasti venyttelyistä tingitään. Kroppa voi vaan niin paljon paremmin kun kehonhuolto on mukana viikko-ohjelmassa. Tsemppiä venyttelyyn. Itsenikin pitäis.

  VastaaPoista
 5. Kuulostaapa tutulta..miten se onkaan niin vaikeeta vaan ottaa siitä jalasta kiinni ja venytellä..huoh.. Tsemiä kevääseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jotenkin ihan käsittämättömän vaikeaa. :D Mutta teen parhaani!

   Poista