tiistai 11. lokakuuta 2011

Muistakaa heijastimet!

Syyshämärät tulevat äkkiä ja illat pimenevät nopeasti. Ostin tänään uuden heijastinliivin (edellinen katosi muuttotohinoissa) ja oli kyllä monta kertaa turvallisempi olo lenkillä. Vielä kun saisin hommattua sen otsalampun, niin näkisin mihin olen kulkemassa. :) Vastaan tuli parikin lenkkeilijää tummissa vaatteissa ilman heijastimia, ei niitä tuolla tummissa syysilloissa autostakaan huomaa. Kyllä heijastin vain on halpa henkivakutus täällä katuvalottomassa periferiassa. Itse olen ollut melko fanaattinen heijastimien kanssa varsinkin sen jälkeen, kun melkein ajoin autolla jalankulkijan yli. Katuvalottomalla alueella lenkkeilijää ei oikeasti huomannut O L L E N K A A N ennen kuin tämä oli aivan kohdalla. Onneksi ehdin väistää viime hetkellä. Jos tälläkin jalankulkijalla olisi ollut heijastin, ei olisi viime hetken väistöliikkeitä edes tarvittu.

Tein ihan peruslenkin, 3km hölkkää, lenkin kokonaismatka 4.2km ja aikaa meni 40minuuttia. Hölkkäilin ihan hiljakseen ja sykkeen noustessa turhan ylös kävelin reippaasti sellaisen 100metrin pätkän. Kyllä huomaa, että tässä on ollut taukoa juoksemisessa, nyt pitäisi saada tähän touhuun säännöllisyyttä taas, toivottavasti ei tule flunssa päälle eikä ja jalka pysyy kunnossa.

6 kommenttia:

 1. Allekirjoitan ihan täysin tuon heijastinjutun! Meillä myös koiralla on heijastavat liivit päällään. Aivan liian paljon näkee pimeässä mustissa vaatteissa, ilman heijastinta kulkevia lenkkeilijöitä :(.

  VastaaPoista
 2. Ronja: näinpä. Mun mielestä on tärkeää, että jokaisella tiellä liikkujalla on heijastin. Jos ihmisellä on, mutta koiralla ei, niin eipä sitä koiraa paljoa näy!

  VastaaPoista
 3. Täyttä asiaa!!! Heijastin on halpa henkivakuutus!
  Löysin tän blogis tänään ja tänne jään :D
  Mukavia kirjoituksia!

  VastaaPoista
 4. Hepa: kiva että tykkäät, tervetuloa! :)

  VastaaPoista
 5. Täytyy kommentoida tähän, että ei ihmekään, että valaisemattomalla tiellä eivät pimeät jalankulkijat näy, kun eivät näy valaistullakaan tiellä. Katuvalot aiheuttavat vielä väärää turvallisuuden tunnetta, kun jalankulkija itse näkee kyllä hyvin, mutta autoilija ja pyöräilijä saattaa huomata heijastimettoman lenkkeilijän vasta ihan kohdalla.

  VastaaPoista
 6. Aku, totta tuokin. Varsinkin nyt, kun ei vielä ole lunta, niin tummiin vaatteisiin pukeutunut lenkkeilijä sulautuu ihan liian hyvin taustaan!

  VastaaPoista