tiistai 4. lokakuuta 2011

Hölkästä juoksuksi

Olen lukenut netistä usealtakin keskustelupalstalta keskustelua siitä, että millaista vauhtia voi sanoa juoksuksi, mikä on vielä hölkkää? Itsekin olen "virallisia määritelmiä" etsinyt ja todennut, että ei niitä löydy. Toisen lähteen perusteella 7km/h on hölkkää, toisen mukaan ripeää kävelyä. Tänään päätinkin vähän testata itseäni, kun juoksukoulun ohjelmassa luki, että juokse rento ja rauhallinen 15 minuutin lenkki. Päätin unohtaa nuo rennon ja rauhallisen, ja pinkaista 15 minuuttia niin lujaa kuin vain jaksan.  Alunperin ajattelin yrittää 2,5 kilometriä, mutta luovuin ajatuksesta ja pinkaisin 2km. Aikaa kului 12:50, joten juoksin ehkä lujempaa kuin koskaan! Viimeiset parisataa metriä tekivät kyllä todella tiukkaa, mutta alkumatkasta hetken aikaa tunsin, että jalat rullaavat kevyesti ja kauniisti ilman minkäänlaista vaivanäköä. Oli kyllä hauska vauhtikokeilu, tuntuu, että tavallisesti hölkkäilen eteenpäin tasaisen varmasti sitä tasaisen samaa hölkkätahtia enkä vahingossakaan yritä juosta lujempaa.

Täytyy taas kehua sykemittaria. Tykkään hirmuisesti sen Virtual Partner-toiminnosta, johon syötetään juostava matka, ja joko haluttu loppuaika/vauhti. Juostessa mittari näyttää, ollaanko edellä tavoiteaikaa, tavoiteajassa vai jäljessä. Lisäksi tuohon voi ohjelmoida omia harjoituksia, esim. intervalleja, tykkään!Day 28 - Do you want that “gap” between your legs? Why?
Haluanko, että reiteni ovat kaksi tulitikkua? Ei kiitos, haluan näyttää terveeltä.

5 kommenttia:

 1. Varmaan hieno fiilis kun juoksu rullaa kevyesti eteenpäin :)

  VastaaPoista
 2. On, harmi vain, hieno fiilis meni nopeasti ohi kun aloin taas muistutella itseäni hengittämisestä, lantion asennosta jne. Olisi pitänyt osata nauttia vain :)

  VastaaPoista
 3. Vau, hieno aika kahdelle kilometrille :)

  Nautinnollisia hölkkkä- tai juoksulenkkejä edelleenkin! Unohdetaan liika suorituskeskeisyys ja annetaan mennä vain, hyvällä fiiliksellä :)

  VastaaPoista
 4. Haha, mä olen aina "haaveillut" siitä raosta reisien välissä, että voisin kesälläkin käyttää hameita ilman leggareita, sukkiksia, pyöräilyshortseja tms. kangasta reisien välissä. Ilman ei tuu kun hiertymät ja iso ärsytys, kun reidet hikoo ja hinkkaa toisiaan vasten. Ei se rako välttämättä kaunis olis, mut taas menee oma mukavuus ulkonäön ohi ;)

  VastaaPoista
 5. Rubiini, hyvä pointti :D Reisien hankaaminen on kyllä ehkä maailman raivostuttavin asia maailmassa!

  VastaaPoista