torstai 6. lokakuuta 2011

Veden alla huudan ääneen sen kaiken

Ilmoittauduin aikuisten uimakouluun - tekniikkaryhmään. :) Lapsena tuli koluttua melkein joka kesä jonkinmoisia alkeisuimakouluja, ja jokunen merkkikin tuli varmaan suoritettua - en enää muistakaan. Uimisesta olen aina tykännyt, se on rentouttavaa ja tehokasta yhtä aikaa. Olen vain tiedostanut useammankin ongelman - uin lähinnä rintaa pää pinnalla ja hengitystekniikkani on väärä, pelkään veden menemistä nenään. Silloin vähäinenkin tekniikka hajoaa välittömästi ja jään räpiköimään paikalleni.

Nyt toiveena onkin oppia oikea hengitystekniikka, ja oikea rintauinnin tekniikka sekä muita uintityylejä. Lisäksi haaveilen oppivani uintikäännöstekniikan. Hieman myös pelottaa, mahdetaanko tuolla hyppiä, pelkään mahalaskuja. :P

Tiedossa on siis kuukauden aikana 10krt (vuoroviikoin 2 tai 3krt) 1,5 tuntia uimakoulua, eikä hintakaan ole opiskelijalle paha - 40 euroa. Toivottavasti tästä saisi myös inspiraatiota jatkaa uimista jatkossakin, nyt on taas tullut uitua harvemmin, kun halli on kaukana. Mutta pitäähän sitä sitten pitää opittuja taitoja yllä. ;)

8 kommenttia:

 1. Mie en OSAA uida. Ois kyllä pieni ja vähän isompikin tekniikkakoulutus hyvä juttu täälläkin.

  VastaaPoista
 2. Kannattaa varmaan kysellä uimahallista/kaupungin liikuntatoimesta, jos kiinnostaa. :) Mä olen ymmärtänyt, että aikuisten uimakouluja järjestetään niin alkeis- kuin tekniikkatasollakin itse asiassa aika usein, tai ainakin kysynnän mukaan. :) Tuossakin minne menen, niin on tarkoitus tulla 3 ryhmää, uimataidottomille, heikkotaitoisille ja tekniikkaa harjoitteleville. :)

  Mun isänikin opetteli uimaan päälle 50-vuotiaana vasta. Kotikaupungissa järjestettiin aikuisten alkeisuimakoulu ja isä oli heti innoissaan mukana. :)

  VastaaPoista
 3. Pysyn kyllä pinnalla, mutta se tekniikka - ööh, mikä tekniikka? Sen takia en viihdy lainkaan vedessä, kun se on kamalaa räpiköintiä pysyäkseni pinnalla. Ei siitä pysty nauttimaan millään lailla, kun tavoite on vaan kestää pinnalla, tyylistä välittämättä.

  VastaaPoista
 4. Mulle olisi myös uimakoulutus paikallaan, osaan sukeltaa mutta en tahdo oikein pysyä pinnalla :D

  VastaaPoista
 5. Mappe: jep, laji kuin laji on paljon miellyttävämpää kun pystyy keskittymään muuhun kuin hengissä selviämiseen..

  Ninni: itseasiassa mäkään en osaa kellua. :D

  VastaaPoista
 6. Voi, kuulostaa ihanalta :) Minäkin olen haaveillut samasta. Pääsisi niskaparkakin vähemmällä.

  VastaaPoista
 7. Nyt olen kyllä superkateellinen! Tykkään uimisesta ihan hirveästi ja joskus olin jopa mielestäni ihan hyvä siinä. Nykyisin tekniikka on ihan surkea ja siksi uinti onkin itselleni todella raskasta! Jos vain olisi mahdollista niin ilmottautuisin varmasti vastaavaan :). Ehkäpä vielä joskus!

  VastaaPoista
 8. Kaneli ja annat: Mäkin olen tälläisesta haaveillut jo pitkään, mutta aina näitä on järjestetty joko liian kaukana tai huonoon aikaan. Nyt toivottavasti saan tekniikan kuntoon, niin uiminen muuttuu vielä mukavammaksi. :)

  VastaaPoista