maanantai 12. syyskuuta 2011

Taasko maanantai ja sataa samaa rataa

Koko päivän on satanut taivaalta vettä, mutta se ei ole mua häirinnyt. Sykemittari nimittäin kotiutui tänään ja pitihän sitä päästä heti testaamaan. Ensin jo hermostuin kun paketista paljastui ainoastaan englantilaisella pistokkeella varustettu laturi, mutta ohjekirja kertoi, että mittarin voi ladata myös tietokoneen avulla, joten ei mitään hätää!

Garmin Forerunner 305 osoittautui oikeinkin helppokäyttöiseksi. Ei muuta kuin sykevyö paikoilleen, mittari ranteeseen ja ulkoilmaan. Nappia painamalla mittari päälle ja hetken odottelun (n. minuutti-puolitoista) mittari löysi satelliitit ja ei muuta kuin lenkille. :)

Palasin Porin juoksukoulussa muutaman viikon taaksepäin ja aloitin viikosta 5. Juokse 7 1/2 minuuttia, käänny ja juokse 7 1/2 minuuttia. Tehostin tätä teknistä urheilua Gymbossin intervalliajastimella. Tähän asti olen katsonut aikoja puhelimella, mikä on ollut hieman hankalaa. Tuohon ajastimeen saa ajastaa 1 tai 2 hälytystä, jotka toistuvat niin monta kertaa kuin haluaa. Ei siis tarvitse enää vahtia puhelinta, se kun laittoi ajanoton/ajastuksen pois päältä heti kun tuli tekstiviesti tai joku soitti. :S

Juokseminen tuntui t o d e l l a hyvältä. Ei minkäänlaista kipua jalassa ja meno oli rentoa. Ihanaa! Sykemittarin kierros-toiminnolla sain myös jaoteltua lenkin neljään eri osaan: alkukävely - ensimmäinen 7,5min - toinen 7,5min - loppukävely. Mittari siis mittasi koko lenkille sykkeet, kalorinkulutukset, matkat ja nopeudet sekä lisäksi kaikki nämä jokaiselle "kierrokselle" erikseen. Säästän teidät turhan yksityiskohtaisilta nippelitiedoilta, mutta kerrottakoon, että 32 minuutissa etenin 3,65kilometriä, josta 1,9 juosten. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti