tiistai 6. syyskuuta 2011

Kotitekoinen kuntosali


Kuva: http://www.superstock.co.uk/stock-photos-images/1597-2135
 
Tänään ei tarvitse mennä lenkille, eikä heilautella kahvakuulaa (vaikka mieli tekisi, intervalliajastin saapui eilen). Illan ohjelmassa taitaa olla ainoastaan perusteellinen venyttelytuokio. Myöskään opinnäytetyö ei päässyt tänään eteenpäin, autossa istuminen ja kirjastossa seikkailu vaihtuivat raikkaaseen ulkoilmaan.
 
Mies ilmoitti aamulla, että tänään on paalinajopäivä. Iso pellollinen pieniä olkipaaleja odotti pääsyään sateensuojaan katon alle. Minä sain sen mukavimman osan heti traktorilla ajon jälkeen, olin kärryssä asettelemassa paaleja järjestykseen, kun miehet nakkelivat niitä lavalle. Saattaa kuulostaa helpolta ja mukavalta, mutta ei se sitä aina ole. Suurin osa paaleista oli isoja ja raskaita. Tokihan alimmat kerrokset menevät helposti ja mukavasti, mutta sitten kun paalien määrä kasvaa...  Uskomattoman hyvää jalkalihastreeniä saa, kun kiipeää paalikerroksia ylöspäin asettelemaan viimeisiä paaleja. Käsilihaksetkin kasvavat kun kanniskelee raskaita paaleja. Samalla saa myös mukavat rakot käsiin, hien pintaan ja sykkeen kohoamaan. Olisipa ollut mukavaa, jos olisi ollut sykemittari tuossa mukana!

3 kommenttia:

 1. Brego, ilmoita ensi kerralla ajoissa, niin saat blogisiskoista treeniseuraa kotipelto-kotikuntosalille ;)

  Toivottavasti iltavenyttely vähentää huomista lihaskipuilua!

  VastaaPoista
 2. Kaneli: tervetuloa ensi kesänä heinäpellolle, kun tehdään ponskipallerolle kuivaa heinää ;)

  VastaaPoista
 3. Oih, kun tulee ihan lapsuus mieleen...Mikäs sen ihanempaa olisikaan vielä kokea kuin heinien keruu heinäseipäiltä ja heinien tallaaminen kärryillä, jotta yhä enemmän heinää mahtuu kyytiin...sen jälkeen heinät heinälatoon ja sitten alkoi orsilta hyppiminen oikein luvan kera, kun heinät oli saaatava tampattua alemmas...nuo ajat eivät paalaamisen jälkeen taida enää olla nykypäivää vaan katoavaa kansanperinnettä =) Kiitos joka tapauksessa tästä muisteluhetkestä, joka muistui mieleeni. Lisäksi suuret onnittelut satasen alittamisesta!!!

  VastaaPoista