tiistai 27. syyskuuta 2011

Läski shoppailee

Day 21 - What are your clothing sizes?
Sattuipa osuva kysymys tälle päivää.. 


Läski nimittäin shoppaili tänään hautajaisvaatteita. Ei ollut hirveän hilpeää. Yleensä tykkään kierrellä kauppoja, mutta ensinnäkään tämän päivän kiertely ei ollut mikään hilpeä tyttöjen shoppailureissu. Toiseksi, inhoan tämän kauden muotivärejä (onneksi sain keskittyä mustiin vaatteisiin) ja kolmanneksi, mistä ihmeestä läski löytää sopivaa päälle puettavaa? Yleensä kiertelen H&M:n, Seppälän, Lindexin ja KappAhlin valikoimia. Vaateongelman luovat lähinnä nuo ah niin ihanan isot tissit. Esimerkiksi Lindexin normaalimalliston mekko kokoa 46 oli muuten hyvä, mutta tissit eivät mahtuneet sisään. Ostinkin Seppälän isojen tyttöjen mallistosta paidan kokoa 46/48. Housut löysin Zizzistä (tuo isokokoisten ihmisten vaatteisiin erikoistunut kauppa), ne ovat kokoa 46 myös (44 olisi voinut olla hyvä myös, mutta sitä ei ollut).

Yleisesti sanoisin, että vaatekokoni on yläosassa 44-48, ihan mitoituksesta riippuen. Alaosat ovat 44-46.

Tuon hautajaisvaate-etsinnän jälkeen päätin piristää itseäni urheilushoppailulla. Ensin Top-sportiin (huom. seinäjokelaiset, Torikeskuksen top-sportissa on loppuunmyynti, alennukset -20-70%), siellä oli jäljellä vain pieniä kokoja (siis minulle liian pieniä). Urheilulaukkuvalikoimastakaan en löytänyt mieleistäni, joten suuntasin Intersportiin. Sieltä löysin ihan näppärän juoksupukuyhdistelmän (takki + housut), puoleen hintaan (49,90). Valitettavasti isoin koko oli 44, ja se kinnasi perseestä ja tisseistä - ei minulle. Ärsytyksen ja masennuksen tunteet olivat melko lailla pinnassa tässä vaiheessa. Päätin katsastaa vielä Supersportin, enkä edes meinannut löytää juoksuvaatteita! Ystävällinen myyjä kuitenkin näytti ne minulle ja esitteli trikoita ja löysempiä housuja jne. Sitten tyttö kysyi, että mikä sinun kokosi on? Minulle iski jokin hetkellinen ahdistus, että ei täälläkään varmaan ole riittävän isoja, ja sanoin myyjälle, että etsin oman kokoni itse. Tyttö totesi, että asia selvä, tule kysymään, jos vielä tarvitset apua. Minulle tuli heti paha mieli, sanoinko liian töykeästi? Myyjä kuitenkin oli avulias ja ystävällinen. :/ Loppuviimeksi löysin kuin löysinkin sopivat löysemmät juoksuhousut. Ne olivat kokoa XXL. ;) XL sopi myös, mutta kun kokeilin venytellä, se kiristi pikkuisen, ja ajattelin, että isompaan kokoon mahtuu talvella paremmin pitkiä kalsareita alle.

2 kommenttia:

  1. Normaaleista vaatekaupoista on kyllä isorintaisena vaikea löytää yläosia. No nyt kun on massaa vähän enemmän, niin ei ole enää niin tuskallista. Vaikka hoikkana (silloin vuosia sitten) olisi mahtunut kokoon 34 niin oli pakko valita isompi koko tissien takia.

    VastaaPoista
  2. Jep. Noin hoikka mä en koskaan ole ollutkaan, mutta kuitenkin tissit ovat aina olleet se ruumiinosa, joka vaatekoon määrittelee..

    VastaaPoista