lauantai 10. syyskuuta 2011

Arvontaa ja pohdintaa

Niinalla on arvonta tulossa, osallistukaa kaikki! Itsekin olen suunnitellut oman arvonnan pitämistä, mutta siitä lisää sitten enemmän kun asia on ajankohtainen. ;)

Day 04 - Your greatest fears about weight loss.Ehkä eniten pelkään sitä, että en onnistu. Että laihdun vähän, ja sitten kilot palaavat korkojen kera takaisin. Niin moni laihdutusyritys on kaatunut siihen, että olen laihtuntut hieman (n. 5-10kg), sitten olen joko kyllästynyt, kokenut onnistuneeni tai unohtanut laihduttamisen, palannut vanhoihin tottumuksiin ja lihonut takaisin. Juuri nyt, kun takana -6kg, olen itselleni vaikeassa vaiheessa. Haluan näyttää itselleni, että onnistun, että pystyn laihtumaan vielä lisää, ja että koko touhu ei ole ollut turhaa. 

Pelkään myös sitä, että onnistun tässä projektissa. Että laihdun, olen hoikka ja tuudittaudun siihen. Siis se, että hoen itselleni onnistuneeni, vaikka lihoisin takaisin. Kun abikeväänä laihdutin n. 10kg, en vielä +15kg tilanteessakaan suostunut ymmärtämään lihoneeni.

7 kommenttia:

 1. Tiedän tuon tunteen, kun pelkää jotakin muutosta niin paljon, ettei uskalla tehdä asian eteen mitään vaikka kuinka haluaisi. Itselläni se vaihtelee, mitä en tahdo muuttaa, mutta kuitenkin tahdon. Esim. laihtuminen, tiedän olevani lievästi ylipainoinen ja haaveilen painavani 65 kg, mutta pelkään mitä sen jälkeen tapahtuu, en voi enää turvautua siihen, että "minulla kun on tätä mahaa, peppua, reittä hieman liikaa". Ja kuitenkin tahdon päästä tuohon painoon, se olisi ensimmäinen kerta hyvin moneen vuoteen.

  Tsemppiä sinulle edelleen :)

  VastaaPoista
 2. Tiedän tuon tunteen NIIIIN hyvin.
  Mä en meinaa vieläkään.. melkein 30 pudotetun kilon jälkeen, uskoa, että mä oikeasti onnistun tässä.
  Yleensä, ja suurimman osan ajasta ajattelen niin, että "jess! vähän hienoa, mä olen onnistunut ja onnistun jatkossakin". Mutta.. silti tulee päiviä, tai aikoja, jotka kestävät muutamia päiviä, että epäilee itseään ja epäilee kaikkea, ja miettii ettei ole saanut mitään aikaan.
  Mutta jotta pääsee eteenpäin ja saa lisää aikaan, on pakko uskoa, ja mitä enemmän uskoo, sitä enemmän saa aikaan.. ja mitä enemmän saa aikaan, sitä helpompi on uskoa itseensä ;)
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. tata: Se on hassua, kuinka muutos on pelottavaa, ihminen totuttaa itsensä nykyiseen...

  blueberry: Siksi mä haluaisinkin laihtua mahdollisimman paljon, tämä nykyinen -6kg tuntuu "niin vähältä", aivan kuin sen voisi lihoa yhden yön aikana takaisin!

  VastaaPoista
 4. Tuo pelko on varmasti tuttua kaikille. Toisaalta pitäisi pysyä positiivisena ja uskoa itseensä. Pahin painonjarruttaja voi olla juuri tuo ajatus " en onnistu". Toistele itsellesi joka päivä peilin edessä "minä onnistun". Siihen alkaa sitten itsekin oikeasti uskomaan! :)

  VastaaPoista
 5. Tuota pelkoa on tärkeä pohtia ja työstää. Pelko voi olla sellainen este, joka huonoina päivinä antaa ikään kuin luvan "lyödä kaiken läskiksi", koska "enhän minä tässä voi kuitenkaan onnistua"!

  Jokainen meistä kokee epätoivon ja pettymyksen hetkiä, jolloin oikeasti usko itseen ja onnistumiseen on koetuksella, jopa olematonta. Silti aina niistä selvittyään voi kokea onnistumisen riemua siitä, ettei ole luovuttanut. Ja tämähän puolestaan antaa luottamusta siihen, että matka on mahdollinen ja muutoksista voi tulla lopulta pysyviä.

  Tehdään yhdessä vihdoinkin unelmistamme totta, ajan kanssa, opetellen! Meistä on tähän, luottakaamme siihen!

  Aurinkoa ja hyvää mieltä sinulle ja kaikille vahvoille, sisukkaille naisille :)

  VastaaPoista
 6. Kaneli: minulle on kovin tuttua tuo "lyön kaiken läskiksi, kun en kuitenkaan onnistu"-ajattelu. Olen ainakin yrittänyt ottaa tavaksi silloin ajatella kaikkea missä olen jo onnistunut. "kadonneita kiloja on sen ja sen verran, nuo housut sopivat jo jalkaan, tuo paita ei enää kinnaa, ai miten niin EN voi onnistua???" Se tuo motivaatiota jaksaa eteenpäin, vaikka hetkittäin mieli onkin heikko. :)

  Aurinkoista syksyä sinullekin. :)

  VastaaPoista
 7. mybigfatfashionblog: Luin tuosta positiivisesta ajattelusta jostain laihdutuslehdestä, siinä juurikin sanottiin, että pitäisi päivän aikana hokea itselleen positiivisia väittämiä kuten "minä laihdun/minä onnistun", jolloin niistä tulisi sitäkautta totta. Se kuulosti aika hassulta, mutta voisi varmaan yrittää, vähenisivätkö huonot päivät silloin?

  VastaaPoista