tiistai 9. elokuuta 2011

Taasko maanantai ja sataa samaa rataa


Eilen oli oikein maanantaiden maanantai. Huomasin, että olen kuukauden roikkunut 102.x kg lukemissa. Alkaa pikkuhiljaa tuntua toivottomalta. Lisäksi sain niin inhottavia kommentteja laihduttamiseeni liittyen, että teki mieli vain itkeä (niin kuin loppujenlopuksi sitten teinkin).

Hehkutin innoissani kaverilleni, että jaksoin juosta 5 kilometriä. Olin (ja olen edelleen) asiasta todella onnellinen, ja halusin jakaa riemuni jonkun kanssa. Hän vastasi ainoastaan kommentoimalla, että ai siitäkö se maanjäristys johtuikin. Eräälle ihmiselle halusin kertoa, että olen laihtunut muutaman kilon. Hän muistutti, että kyllä sä ne pian lihot takaisin. Kaivoin lounastauolla eväsrasiastani keiton kaveriksi pari porkkanaa. Työkaveri ilmoittaa tietyllä äänensävyllä, että ai, sä olet jollain kuurilla. Minä en ymmärrä mikä ihmisiä oikeuttaa lannistamaan toista näin? Eihän kukaan työtä etsivällekään ilmoita, että et sä kuule koskaan mitään töitä saa! tai lasta yrittävälle, että ehei kuulkaas, turhaa toi on, ette te kuitenkaan onnistu. Laihduttavalle ihmiselle sen sijaan saa sanoa ihan mitä huvittaa.

Minun tapauksessani en edes ymmärrä, että mitä syytä kenelläkään on sanoa minulle noin? Sekö, että olen yrittänyt ennenkin laihduttaa, mutta epäonnistunut? Sekö, että olen äärimmäisen perso kaikelle hyvälle? Tiedän, että vertaan usein itsekin liikkumistani tömistelevään norsuun tms, mutta en ymmärrä, miksi toisen pitää jatkaa samaa sarjaa? Varsinkaan hetkellä, johon kommentti ei sovi ollenkaan. Kateudesta ei ainakaan voi olla kyse, koska tuo pieni, vajaan 4kg:n pudotus kesän ajalta ei näissä läskeissä edes näy missään!

Onneksi tänä aamuna paistoi aurinko. Tuntui taas siltä, että Minä Pystyn Tähän. Kiitos kaikista kannustavista kommenteista ja tsemppauksesta. On todellakin uskomatonta, kuinka täällä blogimaailmassa ihmiset ovat ystävällisiä, kukaan ei ole kateellinen eikä ilkeä. Yhteisöllisyyden voima on uskomaton :)

9 kommenttia:

 1. Ihmisten ilkeydellä ja tahdittomuudella ei ole mitään rajaa. :/
  Hienoa, että osaat jättää nuo ilkeydet omaan arvoonsa ja keskityt siihen mikä on tärkeää, itseesi. :)

  Onnistut varmasti, itsesi takia ja ihan vaan kiusallasikin noiden ilkeilijöiden takia. :D

  VastaaPoista
 2. Ei se aina ole niin helppoa, taustalla kun on yläasteajoilta koulukiusaamista, niin itsetunto ei oikein vieläkään kestä. Onneksi alan pikkuhiljaa oppia arvostamaan itseäni enkä usko heti, kun joku väittää minun olevan aivan turha.

  Mä toivon myös, että vaikka ihan kiusallanikin pääsisin näyttämään ilkeille ihmisille, että katsokaa, mä tein sen! Tuo viiden kilometrin juoksu on jo minusta hyvä alku, en luovuttanut juoksuharjoittelua, en jättänyt kesken. Minä ONNISTUIN!

  VastaaPoista
 3. Tosi kurjia kommentteja! Ihmisillä on kyllä pokkaa kommentoida vaikka mitä toisen painosta, mutta jos heille sanoo samalla tasolla takaisin heille vastaavista asioista niin se onkin jo ihan eri luokan tahdittomuutta.

  Tsemppiä kuitenkin ja pää pystyyn kaikista typeristä kommenteista huolimatta! :)

  VastaaPoista
 4. No onpas ikäviä kommentteja. Toivottavasti saat jatkossa vähän kannustavampaa palautetta.

  VastaaPoista
 5. Rubiini: niinpä! Onko se sitten se "läskit on leppoisia", että eihän kukaan lihava mistään suutu. Ja useissa komedioissahan on se "kiintiöläskiluuseri", joka mokailee ja jolle nauretaan - eikös sitten tosielämässäkin läskille saa kuittailla?

  LihavaLady: onneksi löytyy myös positiivisia ihmisiä, lähipiiristä löytyy monta, jotka tsemppaavat ja kannustavat, iloitsevat kanssani. Jotenkin nuo negatiiviset kommentit jäävät pyörimään päähän helpommin.

  VastaaPoista
 6. Ei jumalauta, kuinka joku ees kehtaa sanoa toiselle noin päin näköä :D Ymmärrän vielä jotenkin sen hienovaraisen ivailun normaalipainoisten ja hoikkien suusta, mutta tollanen suoranainen lyttääminen menee ihan saatanasti överiksi.

  No, koita napata tosta vaan lisäenergiaa vaikka se vaikeetakin on. Up yours-asenne päälle ja ku oot päässy tavotepainoos ni kyllä noiki kyseiset ihmiset varmaan miettii asiaa uudelleen, jos on yhtään älliä päässä. Ja PS, jos kaverit tollasia laukoo, ni kannattais ehkä vaihtaa kaveripiiriä... Ja keskity just nimenomaan niihin positiivisiin kommentteihin! Älä ainakaan ton takia anna periks.

  VastaaPoista
 7. MITÄ! Miten ihmiset edes pystyy laukomaan tuollaisia kommentteja, huh huh. Mutta ei välitetä, nautitaan auringonpaisteesta! :)

  VastaaPoista
 8. Kyllikki Nyrkki: luovuttaminen ei ainakaan ihan heti taas ole ajatuksissa, kyllä mä näytän noille!

  pipa: näin tehdään, kiitos tsempistä :)

  VastaaPoista
 9. Huhhuh, kaikenlaisia kommentteja jotkut kehtaakin päästää suustaan! Törkeetä!

  Tiedän hyvin miltä tuntuu saada kommentteja esim. just painosta ihan sukulaisilta kun itsetunto on kiusaamisesta johtuen matalalla :(

  Mutta pääsetpä näyttämään noillekin pitkän nenän ja tärkeintä on, että jaksoit juosta sen 5 km etkä lannistu vaikka ei tunnukaan onnistuvan, ihan yleisesti siis laihdutus :)

  Tsemppiä!

  VastaaPoista