maanantai 2. heinäkuuta 2012

Take me to the finish line.

Lauantaina ylitin itseni. Ensimmäinen kahden tunnin juoksu! Ja minä pystyin siihen! Matkaa kertyi 16,23 kilometriä. Viimeisen puolituntisen alussa kävelin pari minuuttia, ongelmana ei ollut liian korkealta tuntuva syke tai hengittäminen, vaan ihan vain se, että jalat väsyivät. Olin liikkeellä ilman mitään juotavaa, ja totesin, että seuraavalle parin tunnin lenkille haluan jonkinmoisen juomavyön, sillä minulle juomapullo kädessä juokseminen ei ole luontevaa. Toinen vaihtoehto tietysti on energiageeli. Lenkin jälkeen fiilis oli aivan huikea, onnellinen. En vuosi sitten itsekään olisi ehkä uskonut kahden minuutin juoksujen kehittyvän kahdeksi tunniksi. Ja väitän, että osasyy onnistumiseen on teillä, blogisiskot! Teidän onnistumisianne seuratessa on mielessä vahvistunut ajatus siitä, että ehkä minäkin. Enää se ei ole "ehkä minäkin", vaan "kyllä minäkin". Lauantain lenkin jälkeen en enää yhtään epäile ettenkö pääsisi puolimaratonilla maaliin. Loppuaikaa en uskalla edes ajatella, mutta ehkä ei vielä tarvitsekaan. ;)

Eiliselle olin kaavaillut pitkää pyörälenkkiä, mutta totesin ettei se ole hyvä idea. Pitkästä juoksusta väsyneet jalat kaipasivat helpompaa liikuntaa, ja niinpä päädyin pyöräilemään ystäväni luo ja takaisin, yhteensä 30km. Rentoa ja mukavaa. Tosin minulla on kutina, että Uljaassa Nopsassa ei ole kaikki kohdallaan. Soratiellä ei huomaa mitään, mutta asvaltilla polkiessa tuntuu, kuin jompikumpi pyörä vemputtaisi vähäsen johonkin suuntaan. Täytyy pyytää mieheltä konsultointiapua, jos paikantaisimme syyn. Mielestäni pyörä ei ole tuota koko aikaa tehnyt, tai sitten perselihakseni ovat kehittyneet tuntemaan pyörän liikkeet. ;) Tosin nyt haaveiden uusi pyörä alkaa lähestyä, ihan pari lenkkiä vain ja ollaan 400 kilometrin yli! Haaveilen, että kahden viikon päästä ehtisin lähteä pyöräkauppaan.

Nyt on vuorossa vähän rauhallisempi viikko. Juoksuohjelmassakin on kevyt viikko, mikä on vain hyvä asia. Olen nimittäin jälleen kerran ohjelmoinut itselleni ohjelmaa oikeastaan joka päivälle! Viikonlopulle on myös luvassa uusi lajikokeilu. :) Punnerrusohjelmassa uusin toisen viikon harjoitukset. Päätin uusimisesta jo viikon alussa, mutta eilen kaiken kukkuraksi unohdin tehdä viikon viimeisen harjoituksen. Ei oikein tule selkäytimestä vielä punnerrustreenit.

Kuukauden vaihtumisen kunniaksi mittailin taas eilen, mittanauhan iloisia tuloksia sitten vähän myöhemmin. :)

p.s. Muistakaahan arvontani!

14 kommenttia:

 1. Loisto suoritus!! Hyvä =) Tuo onnistumisen tunne on ihan huikea, kun saavuttaa jotain itselle suurta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. :) Koko juoksujuttu on ollut yhtä suurta saavutusta, ensin parista minuutista viiteen, sitten kilometriin, kahteen, viiteen, kymmeneen... ja nyt kaksi tuntia!

   Poista
 2. Ihan huikeaa lukea näitä onnistumisia ja kehitystarinoita! Odotan innolla syksyistä puolimaratonia ja blogikavereiden tapaamista. :)

  Suosittelen ehdottomasti juomapullovyötä. Suurin osa geeleistäkin vaatii nestettä imeytyäkseen kunnolla. Lisäksi energian lisäksi myös nestevajaus vaikuttaa menon tahmeuteen. Odotan mielenkiinnolla raporttia pyöräostoksilta. ;)

  VastaaPoista
 3. Hienoa ja ihanaa!
  Miulla on kaksi erilaista juomapullovyötä. Toinen on keväälle/syksylle/viileille ilmoille eli Adidaksen 3 pikkupullon vyö, johon mahtuu 3x2,5dl(noin). Pullojen määrää voi vaihdella eli kaikkia ei ole pakko pitää mukana. Lisäksi siinä on pussi kännylle ja avaimille.

  Toiseen vyöhön mahtuu iso pullo ja sitä olen pitänyt kuumilla lenkeillä. Merkkinä One way ja ihan hyvä peli. Tässäkin kännylle ja pikkuhiluille oma osasto.

  Itse ajattelin ettei juoksu onnistu ison pullon kanssa, mutta eipä tuo siellä miltään tunnu. Itse meinaan olla vaan niin juoppo ettei 0,75 litraa riitä yhtään pidemmällä lenkillä :(

  Adidaksen vyö on kätevin pikkulenkeillä ja kun siihen saa ne hilut myös mukaan. Sitä ei tunne edes ollenkaan kun se on paikoillaan. Kaikissa juoksuvermeissä kun ei ole taskuja.

  Mut älä siis osta vyötä joka ei tunnu mukavalle ja kokeile isopullovyötä täyden juomapullon kanssa kaupassa. Ja se ylimääräinen härpäketasku on oikeesti kätevä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai ja vieks ne energiageelit myös janon???

   Poista
  2. Tuollainen pikkupullovyö kuulostaa hyvältä. Kiitos vinkeistä, täytyypä päästä jonain päivänä tutkailemaan urheilukaupan valikoimaa. :D

   Ei kai energiageelit janoa vie, ajattelin vain sitä niiden energiaa tuovaa vaikutusta. Vähän huonosti tuohon kirjoitin, ongelmana tosiaan oli energian puute, ei niinkään jano, eli juotavanakin ajattelin jonkinmoista urheilujuomaa. :)

   Poista
 4. WAU! susta tuli just mun idoli :) Tässä just mietin, miltäköhän se 9min. x2 mahtaa tuntua... pikkuhiljaa eteenpäin vaan!

  VastaaPoista
 5. Kokeillaan, tulisiko kommentti tällä kertaa perille: juomapullovyötä kannatan ehdottomasti! Kannattaa tosiaan vähän mallailla, että mikä tuntuu itsestä parhaalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, nyt näkyy :) Kommentoi vielä tuonne arvontapostauksen puolelle, sielläkään ei sun kommentti näy. Tosin olet kyllä arvonnassa mukana, kun tiedän sun kuitenkin siihen kommentoineen. :)

   Poista
 6. Mielettömän ihana juoksu, onnea! <3

  Juoksuvyön tarvitsen minäkin. Eilen esimerkiksi piti siirtää juoksulenkki myöhäisemmäksi, koska en uskaltanut auringon paahteessa juosta juomapullotta pitkähköä lenkkiä. Yritetään löytää itsellemme sopivat, kuten Aku tuossa yllä muistutti.

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ensin googlettelin juoksuvöitä ja ihmettelin kuinka ei sellaisia löydy, sitten hoksasin vaihtaa hakusanaksi juomavyön. :)

   Poista
 7. Juoksuvyö=juomapullovyö, näköjään minulle! ;)

  VastaaPoista