perjantai 29. kesäkuuta 2012

Epäonnistuja?

Otsikko ei viittaa päivän painoon, joka oli 90,8kg. Otsikko viittaa eiliseen juoksulenkkiini, jonka aikana olin valmis heittelemään päälleni tuhkaa ja tatuoimaan otsaani "EPÄONNISTUJA"-tekstin. Vaan kuinkas sitten kävikään?

 Juoksu 60min jossa alku ja loppu verryttely 15min ja välissä 30min vauhdilla 5-6min/km
 Tälläisen ohjeen mukaisesti lähdin lenkille. Ensin vartin verran hidasta juoksua (n.7:30min/km) ja sitten tarkoitus oli juosta alle kuuden minuutin vauhtia. Ensimmäisen virheen tein ehkä siinä, että lähdin reitille, jolla tuo nopea pätkä sattui pitkään ja loivaan ylämäkeen. Nousua siis, ja paljon. Parinkymmenen minuutin verran jaksoin, sitten jalat heittivät kävelyksi. Kävelin hetken ja juoksin taas. Kävelin lisää. Mieleni teki itkeä ja polkea jalkaa ja mielessä risteili kaikenmoisia ajatuksia, lähtien surkea juoksijasta päätyen ei tästä mitään tule milloinkaan-ajatukseen.

Sitten kokosin itseni. Totesin, että on aivan turhaa jäädä märehtimään epäonnistumiseen, ja että fiksumpaa on miettiä syitä siihen. Suurin syy on päivänselvä. En ole juossut tuollaista vauhtia. En edes kilometriä. Ja nyt yritin juosta puoli tuntia. Haloo ihminen. Lisäksi reittivalinta oli ehkä hieman huono. Kun epäonnistumisen syy oli selvillä, oli helpompaa jatkaa matkaa - juosten hiljalleen. Viimeiset 20 minuuttia hölkkää, vauhti 7 minuutin päälle, piirun verran. Samalla suunnittelin harjoittelevani vauhtikestävyyttä jatkossa enemmän, ensin hieman hitaammin ja sitten pikkuhiljaa matkaa ja vauhtia nostaen.

Näin täällä. Muistakaa te muutkin, että yksi epäonnistuminen ei kaada koko maailmaa. Aina voi nousta jaloilleen ja yrittää uudestaan. :) Ihanaa viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Nimenomaan, epäonnistumiseen on aina jokin syy. Kun näkee syyn miksi jokin ei toimi, tajuaa ettei kyse ole siitä ettei olisi hyvä tai epäonnistuisi, vaan siitä että asiaa lähestyy väärällä tavalla. Tsemppiä juoksuusi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Enemmän hyötyä on miettiä syitä kuin hakata päätänsä seinään. :)

   Poista
 2. Mä tein tuon saman vähän toisin viime viikolla.. tiesin etten pystyisi juoksemaan sitä 30min putkeen millään vauhdilla 5-6min/km. joten juoksin niin, että 15min rentoa juoksua, 10min kovaa, 10min n.6.40-6.50 vauhtia. 10min kovaa ja taas 15min hitaasti. Eihän siinä tullut tuota puolta tuntia täyteen kovavauhtista juoksua.. mutta olen tyytyväinen omaan saavutukseeni, ja pikkuhiljaa ne vauhdit ja vauhtikestävyys varmasti kasvaa.
  kuten sinullakin. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä taktiikka tuo. En oikein tiedä millä logiikalla lähdin edes yrittämään. No, kantapään kautta. :)

   Poista
 3. Hienoa ettet lähtenyt märehtimään epäolennaisuuksia. Harjoittelemalla pikkuhiljaa sitä siitä sitten kehittyy ja voit joskus käydä tämänkin postauksen lukemassa ja toteamassa, että se oli silloin se ;D

  VastaaPoista
 4. Sinussa on sisua ja voimaa, tervejärkisyyttä: et jää murehtimaan yhtä juoksua, vaan teet suunnitelman kuinka edetä! :)

  Alle 6min/km-vauhti kuulostaa kovalta! Mutta mennään pikkuhiljaa sitä kohti :) Maltetaan vain aloittaa hiukka pienemmästä ajasta kuin puoli tuntia. Ajattele, jos voisimme pitää yhteisiä juoksutreenejä. Olisi ihanaa <3 Nooh, Varalassa sitten juostaan kenties yhdessä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikku hiljaa, niin on tultu tähänkin asti. Olisi kyllä mukavaa jos joskus saisi juoksuseuraa, mutta yksin on mentävä, omien ajatuksiensa kanssa. Varalaa odottelen jo kovasti!

   Poista