torstai 26. heinäkuuta 2012

Liikuntaa oman kunnon vai omantunnon mukaan?

Tällä viikolla juoksulenkit ovat tuntuneet vähän tahmeilta. Toisaalta oloni helteillä on aina tahmea, mutta jotenkin on ollut vaikeaa päästä alkuun. Tuntuu, että askeleet eivät sovi ollenkaan, kroppa ei tule mukana, asento horjuu ja taustamusiikkikin on ihan tyhmää. Vaihdoin jo yhden pidemmän juoksulenkin lyhyempään, kun ei vain tuntunut siltä. Tänään juoksin vedot hitaammin kuin oli tarkoitus. Pikkuisen päässä kolkutti, että ei tällä lailla puolimaratonille pääse, jos vain lintsaa ja lusmuilee.

Tänään vasta ymmärsin mistä on kyse. Yleensä päivän aikana syömäni kalorimäärä on vakio. Noin niinkuin suurinpiirtein ainakin, isoja heittoja ei ole. Se sopii mainiosti työhöni, joka on istumatyötä. Mutta tällä viikolla työnkuva on muuttunut, ja jokaisesta päivästä ainakin 3-4h on kulunut ulkona kävelemiseen. Paahteisessa auringossa, reippaasti eteenpäin. Onko siis yllätys, että jos ruokamääriä ei nosta, niin illalla ei välttämättä jaksa niitä lenkkejä tehdä? Totesin siis, että saan aivan rauhassa unohtaa kolkuttelevan omantunnon ja oikeastaan onnitella itseäni siitä, että en ole repinyt itsestäni irti mahdottomia, vaan kuunnellut omaa oloani ja mennyt sen mukaan.

Ostin muuten ne haaveilemani uudet juoksukengät. Asicsit ovat nämäkin, Gel-kayano 18. En tiedä ovatko ne hyvän kokoiset vai pikkuisen liian suuret. Vanhat ovat kokoa 41,5 ja nämä 42. Yksi testilenkki juostu, ja sen perusteella en uskalla sanoa mitään. Tuntuivat nimittäin ensin aika kamalilta ja sitten aika hyviltä. Sovitin myös Kanelin ostamia tykkäystossuja, mutta ne tuntuivat minun jalkoihini liian kapeilta, harmi. Olisivat nimittäin olleet paljon kivemman väriset kuin nämä. Onneksi juoksukenkiä saa ostaa uusia suht usein. ;)


6 kommenttia:

 1. Niin ja silti väreistä sun muista huolimatta tärkeämpää on juoksutossun istuvuus omaan jalkaan, eikö!? :) Minun silmään nuo sinun lenkkarisi ovat kivan hillityt, itsehän kammoksuin aluksi kovastikin räväkkää väriä omissani. Nyttemmin olen siihen tottunut ja alkanut pitämään. Eli hyvät on, molemmat! :)

  Tahmeita lenkkejä tulee aina välillä. Pitää olla riittävästi syönyt ja ei kuitenkaan lähteä juoksemaan heti ruoan päälle. Välillä se on sellaista säätämistä. Hellekin vaikuttaa. Juomattomuus. Fiiliskin. Ja joskus ei edes tunnista mitään erityissyytä, askel ei vaan yksinkertaisesti rullaa niin kevyesti kuin joskus toisella kertaa.

  Ihania juoksulenkkejä uusilla tossuillasi! Aurinkoa ja iloa viikonloppuun! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, turhat ovat ihanan väriset juoksutossut, jos ne jalassa saa itsensä kipeäksi. Onneksi voin ostella pirtsakan värisiä juoksuvaatteita muita. :) Minä en jotenkin ilahdu tuosta tummasta pohjaväristä, mutta kyllä siihenkin tottuu.

   Välillä tuntuu kyllä kuun asennollakin olevan väliä juoksufiilikseen. Mutta tärkeintä on ehkä oppia ja opetella tunnistamaan niitä syitä, eikä vain heti todeta, että eituumitään. Tänään minulla tuntui olevan siivet jalkojen tilalla, niin kevyeltä hölkkä tuntui!

   Ihanaa viikonloppua sinullekin :)

   Poista
  2. Minullakin oli tänään ihanan keveä juoksu, vaikka olikin intervallityyppinen. Näitä juoksuja tarvii, jotta jaksaa sitten ne tahmaavat juoksupäivätkin.

   Poista
 2. Nopeasti lenkkikunto "tippuu" kun normirutiineihin tulee muutos eikä niitä korjaa. Mutta hyvä kun hoksasit mistä homma johtuu ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, onneksi osui viisas hetki ja osain yhdistää asioita. :D

   Poista
 3. Hienot on popot, ja tummaa pohjaväriä vielä kiität, kun tulee ekat rapakelit. :)

  Terveisin, omat Vomeronsa harmaiksi kevään rapakeleillä pyöräillyt

  VastaaPoista