lauantai 7. heinäkuuta 2012

Kanootin kapean vesille työnsin

Pääsin tänään pitkästä aikaa kokeilemaan jotain aivan uutta. Alkukesästä lueskelin useammastakin blogista melontajuttuja, ja laji alkoi kiinnostaa. Täällä päin ei paljon vettä ole, jokia vain. Löysin kuitenkin tahon, joka järjestää opastettuja melontaretkiä, ja osallistuin sellaiselle tänään ystäväni kanssa.

Aluksi käytiin kuivalla maalla läpi asioita, kanoottiin nousemista ja sieltä poistumista, otetta melasta jne. Meloimme avokanooteilla, kaksi kanootissa. Koska kanootti kuulemma täytyy pakata takapainotteisesti, minä pidin perää ja kevyempi ystäväni pääsi keulaan. Vesille päästyämme harjoittelimme kääntymistä eri tavoilla, ja sitten lähdimme matkaan.

Matkaa oli n. 10 kilometriä, ja siihen kului parisen tuntia, kiirettä ei siis pidetty. Kivaa oli! Hyvin alkoi yläkropassa tuntua, ja loppuvaiheessa takapuolikin jo puutui.  Aluksi oli vähän vaikeuksia kääntymisissä ja tasaisesti suoraan eteenpäin pääsemisessä, mutta pikkuhiljaa pääsimme vauhtiin ja loppumatka sujui varsin mallikkaasti. :) Sääkin suosi meitä, aurinko paistoi ja lämmintä oli n. +25. Onneksi oli hienoinen tuulenvire. :) Juotavaakin oli, ja puolivälin kieppeillä pidettiin pieni evästauko.

Suosittelen kyllä lajia jokaiselle, hurjan kivaa! Tehojakin tuohon varmaan saa, jos meloo hurjaa vauhtia. Me nautimme lähinnä maisemien katselusta ja olihan tuossa opeteltavaakin, mutta kyllä silti vain tuntui yläkropassa, että jotain tuli tehtyä.

Nyt voisin suunnata tuonne raikkaaseen vesisateeseen tuomaan alakropallekin lämpöä pienen juoksulenkin avulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti