sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Polje polje!

 Tänään tuli tehtyä kesän tähän asti pisin pyörälenkki, 42 kilometriä. Lenkki oli aika leppoisa, ja silti raskas. Ensin pyöräilin reippaasti kaverin tallille, noin 14km suuntaansa. Siitä lähdettiin sitten yhdessä jatkamaan, minä pyörällä ja kaveri hevosen kanssa. Rauhassa mentiin, mutta sellaisia pikkuisia hiekkateitä ja kärrypolkuja, joilla pyöräileminen on raskasta. Ja hyyviiin hitaasti pyöräileminen se vasta vaikeaa onkin! Yhteislenkkeilyn jälkeen pyöräilin sitten takaisin kotiin, nyt märkää hiekkatietä pitkin. Kyllä kotiin pääsyn jälkeen venyttely tekikin terää.

Pakkotoiston kehonhuolto-opas muuten sisältää hirmu hyviä venyttelyvinkkejä, dynaamista venyttelyä täytyy kokeilla ja tuolta löytyy hyvät ohjeet myös rullan kanssa venyttelylle. Minulla on tuollainen rulla ostoslistalla, rakastuin siihen heti kun pilatesohjaaja sitä kerran esitteli.

Tämän viikon liikuntasaldo näyttää hirmu hyvältä: 8,6h liikuntaa sykemittarin kanssa sisältäen:
-pyöräilyä 87km (!)
-juoksua 16,7km (kevyt viikko)
-venyttelyä ja kahvakuulaa.

Ensi viikko onkin sitten hieman haastava, luvassa on nimittäin 10km lenkki juoksutapahtumassa! Aion kokeilla mitä itsestä saan irti, mitään aikatavoitetta ei ole, kun olen hieman huono arvioimaan. Yli tunnin aika kuitenkin tulee olemaan, sen tiedän. Ehkä johonkin 60-70 minuuttiin olisi kiva pystyä. Ensi viikon alustava suunnitelma on tälläinen:

ma: 45min juoksu
ti: vapaa
ke: pyöräily + kahvakuula + pyöräily
to:
pe: 30min juoksu
la: 10km juoksu
su: pyöräily

Lisäksi tuohon pitäisi sijoittaa juoksuohjelman toinen 45min lenkki, ja 100min lenkki... Pitkälle lenkille ei ole viikolla aikaa, enkä tiedä onko hirveän järkevää juosta sitä sitten sunnuntaina, jos lauantaina otan itsestäni kaiken irti? No, katsotaan nyt miltä tuntuu ja näyttää ja mennään sen mukaan.

5 kommenttia:

 1. Mie jo katsoin HeiaHeiassa, että jopas!

  Pakkotoiston opas on kyllä huisin hyvä, erityisesti oli kiva saada kunnon ohjeita rullailuun. Aiemmin olen ohjeita bongaillut lähinnä ulkomaisilta saiteilta.

  VastaaPoista
 2. Täällä on myös päästy pyöräilyn makuun :D

  VastaaPoista
 3. Tavallaan huomaamatta nuo kilometrit tulivat, mutta antoivat myös uskoa sille, että pidempiäkin lenkkejä jaksaa tehdä. Varsinkin, jos polkureitit ovat yhtään helppokulkuisempia. :)

  VastaaPoista
 4. Hieno pyörälenkki ja mahtavat kilometrit! :) Hyvä, meidän Brego! <3

  Onnea ja tsemppiä sun lauantaiselle kympille! Hengessä mukana.

  VastaaPoista