perjantai 8. kesäkuuta 2012

Epämääräisyyttä

Tämä päivä ei alkanut loistavasti. Vaakalukemat 91,7kg. Tosin mikään yllätys tämä ei ole ollut, koko viikko on seilattu 91,x-lukemissa. En ole oikein varma mistä tämä johtuu. Voi olla, että syön liian vähän nyt kun liikunnan määrä pyöräilyn myötä on hieman noussut (ja sykemittarin mukaan pyöräillessä kuluu huimia kalorimääriä). Voi olla, että syön väärin? Voi olla, että kohta on taas tietty aika kuukaudesta, ja paino junnaa? Olen ennenkin huomannut, että minulla painon putoaminen on vahvasti kierrosta riippuvaista. Kuukautisten lopusta pari viikkoa on hyvää aikaa ja paino tippuu, sitten tuntuu, että kroppa pitää tiukasti kiinni jokaisesta grammastaan ja lopulta paino taas nousee seuraavien kuukautisten alussa. Tämä voisi olla aivan paikkaansapitävä teoria, ainakin kun kalenteripäiviä laskee. Mutta syömisiinkin pitää kiinnittää huomiota, tietysti.

Jotain hyvääkin sentään. Eilinen tunnin lenkki kovalla vauhdilla oli i-h-a-n-a. Keskivauhti 6:56min/km. Hihittelin kyllä itsekseni, ilmeisesti pyöräily on sekoittanut pääni niin, että kaikki juoksuvauhdit tuntuvat hitailta. Mutta hyötyä näistä lajeista on toisilleen, ehdottomasti! Pyöräillessä saan sitä matalampien sykkeiden liikuntaa, joka kävelemällä olisi hirveän tylsää, ja pitkiä lenkkejä myös. Ja juokseminen on tuonut jalkoihin voimaa, jaksan pyöräillä paremmin kuin koskaan. Lisäksi pääsen pyörällä uusiin maisemiin, jolloin samojen lenkkien kiertäminen jalan ei tunnu ihan niin tylsältä. Tänäänkin aion lähteä uljaan Nopsani kanssa aivan vieraisiin maisemiin.

3 kommenttia:

 1. Terveisiä uljaalle Nopsalle :)

  Ja Nopsallahan voi ajella aivan uusiin juoksumaastoihin ja sitten palailla Nopsan luo ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uljas Nopsa kiittää ja kuittaa! Hyvä idea muuten, eipä ole tullut mieleen itselle muuta kuin niin että pyöräilisin pururadalle ja juoksisin siellä. Mutta voisihan sitä pyöräillä ihan johonkin muuallekin.. Tosin sitä ennen pitäisi korjata Uljaan Nopsan lukko, se kun on hieman... huonossa kunnossa.

   Poista
  2. Osta kettinkilukko (maksaa alle kympin) ja pistä sillä Uljas Nopsa puuhun kii ;)

   Poista