torstai 28. kesäkuuta 2012

Foam roller/pilatesrulla

Kevättalvella pilatestunnille ohjaaja toi esiteltäväksi pilatesrullan. Jokainen sai sitä vähän kokeilla, ja ajattelin heti, että tälläisen minäkin tahdon! Urheilukauppoihin ei vain ole ollut oikein asiaa, tai jos on ollut, niin en ole muistanut. Viime viikolla hain halpakaupasta uutta jumppamattoa, ja yllätyksekseni hyllyssä niiden yläpuolella oli monenlaista pilatesrullaa!

Itse valitsin 90cm pitkän rullan. Vaihtoehtoja oli kolme, pidempiä (90cm) ja lyhyempiä (30cm). Materiaalia oli kahta, minä valitsin jämäkämmän oloisen. Toinen vaihtoehto oli paljon pehmeämpi muovi, ja ajattelin sen menevän turhan littanaksi isokokoisen ihmisen alla.. Tiedä sitten kumpi oli parempi vaihtoehto, toiset kuulemma rullailevat ihan muoviputken kanssa!

Mikä pilatesrulla/foam roller sitten on? Kyseessä siis on muovista tehty pötkö, jolla voidaan tehostaa pilatesliikkeitä, sitä voi käyttää itsehierontaan ja lihasjumien avaamiseen ja venyttelyyn. Nuo halpakaupan rullat eivät olleet kalliita, pitkä rulla n. 25 euroa ja lyhyempi 10-15 euron luokkaa.

Muutaman kerran olen nyt rullaa testaillut, ja ai että se on ihana! Venyttely- ja hierontakäytössä sitä voi käyttää mihin vain, mielikuvitus vain on rajana kuinka päin rullan päälle itsensä asettelee. Esimerkiksi etusääriä on hyvä rullailla, tämän kun olisin tiennyt viime syksynä kipeistä penikoista kärsiessäni! Lisäksi rullan kanssa voi tehdä erilaisia rintarangan mobilisointiliikkeitä, jotka ovat minulle hyödyllisiä.

Vinkkejä rullan käyttöön löytyy esimerkiksi Pakkotoiston kehonhuolto-oppaasta, foam roller-oppaasta (englanninkielinen, mutta kuvia!) tai ihan  youtubesta hakusanoilla "foam roller".  Suosittelen kokeilemista ihan jokaiselle, mahtava kapine! Rullanhan voi siis askarrella itsekin, kovan muoviputken päälle solumuovia tms., ja käyttohjeita etsiessäni olen lukenut, että rullailla voi vaikka vain vedellä täytetyillä isoilla pulloilla. :)

Tässä vielä videomuodossa muutama liike. Suosittelen! Onko joku jo kokeillut?

5 kommenttia:

 1. Myös Prismasta ja Citymarketista löytyy yleensä ko. rullia, kirkkaanvihreitä ovat :)

  Rulla on kyllä ehdottoman hyvä investointi omaan kehonhuoltoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi, tuon kun olisin tajunnut aiemmin. :)

   Poista
 2. Minäkin omistan ja ostin Äiskällekin äitienpäiväksi. Ehdottoman ihana kehonhuoltoväline!=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä lahjavinkistä. :D Ihana kapine on kyllä. :)

   Poista
 3. Luin vähän aikaa sitten jostain lehdestä tästä ja ajattelin, että pitää käydä katselemassa minkä hintaisia ovat, mutta olen aina unohtanut. Ensi viikolla pitää varmaan ruokaostosten lomassa käydä kurkkaamassa! Tuo vaikuttaa kyllä hyvälle ainakin hierontakäyttöön ja joku tuollainen voisi innoittaa myös venyttelyyn (nim.merk. viimeksi maanantaina venytellyt combatin loppuvenyissä ja sen jälkeen pyöräillyt kolmisenkymmentä kilometriä ja tehnyt kaksi kertaa lihaskuntotreeniä..) ;)

  VastaaPoista