tiistai 3. tammikuuta 2012

Uutta luettavaa

Kauppojen lehtipisteisiin kyllästyneenä kysyisin teiltä lukijoilta, että mitä urheilu/liikunta/terveys/ruokavalio/hyvinvointi-lehtiä luette? Ja onko kokemuksia ja mielipiteitä ulkomaalaisista (lähinnä englannin kielisistä) lehdistä?

Minä en oikein suomalaisesta lehtivalikoimasta löydä kiinnostavaa lehteä, jota jaksaisin lukea useamman numeron verran. Juoksija-lehti muodostaa poikkeuksen, mutta nimensä mukaisesti se keskittyy juoksemiseen ja kaipaisin juttuja muistakin urheilulajeista ja ravinnosta ja hyvinvoinnista. KG-lehti on mukavan asiallinen, mutta sen jutut on luettu jo moneen kertaan, laihdutuslehti kun on. Fit on turhan pinnallinen, en kaipaa treenivinkkejä siitä, kuinka vartin treenillä saan kahdessa viikossa upeat vatsalihakset, tai kuinka julkkis rakastui zumbaamiseen. Sport sekä Kunto Plus ovat hieman vieraampia, mutta en niihinkään ole oikein tykästynyt. Joku KG- ja Juoksijalehtien yhdistelmä olisi hyvä. Asiallinen ja mielenkiintoinen lehti, jossa olisi monipuolisesti asiaa. Ei kuitenkaan liian syväanalysoiva, eikä liian pinnallinenkaan. Julkkisjutut jätän väliin. Täytyykö tässä perustaa oma lehti?

6 kommenttia:

 1. Mulla on AIVAN SAMA ongelma ;( Ei löydy mulle lehteä suomeksi, ei sit millään. Ainoa jokseenkin hyvä lehti on Kunto&Terveys. http://www.kuntolehti.com/main.php?id=185
  Se on vain harmittavan harvoin ilmestyvä tapaus.

  VastaaPoista
 2. Tuohon mä en olekaan vielä tutustunut, kuinkahan on mennyt ohi. :D Tartteepa vilkaista löytyisikö lehtihyllystä vielä viimeisintä numeroa.

  VastaaPoista
 3. Mä oon silloin tällöin ostellu SHAPE lehteä, mutta se on niin hiisin kallis et monesti oon kyllä suosiolla jättäny sen siksi hyllyyn. Hintava on siksi kun kaipa se roudataan Jenkeistä asti hyllyihin..

  VastaaPoista
 4. Mulle tulee Sport, Juoksija, Hiihto ja Kunto&Terveys, joista tykkään kaikista. Parhaiten kuvaukseesi sopii mielestäni tuo Kunto&Terveys, mutta kuten iive mainitsi, niin harmittavan harvoin se ilmestyy. Kolme viimeksi mainittua ovat mielestäni jotenkin ammattimaisempia. Sport on enemmän hömppää, mutta kuitenkin sen verran vähemmän kuin muut vastaavat Suomessa, että tykkään lukea sitä.

  VastaaPoista
 5. FaerieS, googlen perusteella vaikuttaisi mielenkiintoiselta, täytyypä vilkaista löytyisikö sitä joskus lehtihyllystä. Ulkomaalaiset lehdet ovat kyllä pirun kalliita Suomessa, tilaamalla varmaan pääsisi halvemmalla, ehkä?

  Aku: Täytyy siis todellakin tutustua tuohon Kunto&Terveys-lehteen. Hiihto menee siinä mielessä ohi, että minä en hiihdä. Ellei lasketa joka talvisia hiihtohaaveiluja?

  VastaaPoista
 6. Itse tilasin erästä jenkkilehteä parisen vuotta sitten ja tuli kyllä halvemmaksi kuin ostaa irtonumeroina!

  Mutta muuhun asiaan: sua odottaa haaste mun blogissa :)

  VastaaPoista