lauantai 4. elokuuta 2012

Kehonhuollon vaikeudesta

Kummallista, kuinka vaikeaa on muistaa venytellä ja huoltaa omaa kehoansa. Uusia lenkkivaatteita ja juttuja tulee osteltua, kengät ovat hyvät, samoin urheilurintaliivit. Mutta pelkät varusteet eivät riitä, sen tärkeimmän liikuntavälineen, oman kehon tulee olla kunnossa. Olen aikojen saatossa päättänyt usein aloittaa venyttelyn, mutta joka kerta se pian unohtuu. Venyttelen pikaisesti juoksulenkkien jälkeen, mutta kunnollisia venyttelyitä tulee harvemmin tehtyä, tai mitään muutakaan kehon huoltoon liittyvää. Niinpä päätänkin haastaa itseni loppuvuoden ajaksi suorittamaan kolme kehonhuoltojuttua viikossa. Päätän laskea kehonhuolloksi venyttelyn lisäksi myös joogan, pilateksen, keppijumpan, sauvakävelyn ja hieronnan, eli tälläisia juttuja, jotka selkeästi tähtäävät kropan hyvinvoinnin parantamiseen. Yksi osa tätä haastetta on, että syksyn jumppakalenteriin laitan kahvakuulan tai muun mielenkiintoisen lajin edelle joko venyttelyä/joogaa/pilatesta.

Tuleeko joku mukaan? :)

15 kommenttia:

 1. Mie venyttelen yleensä päivän tv-ohjelman ääressä. Sitä kun tulee katsottua yleensä se tunti-kaksi niin käytän sen ajan venyttelyyn.
  Kohta alkaa BB ja silloin yleensä venytellään ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy siis aloittaa taas television katselu. :P Eiköhän sieltä syksyn mittaan taas löydy joku sarja mitä katsoa. Nyt ennen olympialaisia on mennyt välillä yli viikkokin ilman, että tulee edes aukaistua televisiota.

   Poista
 2. Varovasti saatan uskaltaa lupailla.. :) Sen näkee henkisestä tilasta, miten mennään, mutta yritän koko ajan opetella tervettä suhdetta itseen ja kehoon. Kehonhuolto on tärkeää. Olin talvella/keväällä ohjatussa kehonhuollossa ja se oli mannaa mielelle ja ruumiille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti. Minunkin täytyy yrittää johonkin sellaiseen, itsekseni olen huono tekemään muuta kuin reipasta liikuntaa.

   Poista
 3. Hieno päätös :) mulla on projekti sen verta alussa, että kaikki tähtää saada edes se peruskunto kehitettyä, että jossain vaiheessa oikeasti jaksaisi liikkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen oman tasonsa mukaan. Viime kesänä minulle tämä olisi ehkä ollut liikaa, kun vasta aloitin liikuntaa, mutta nyt kun mukana on pitkiä pyörä- ja juoksulenkkejä, niin kehonhuolto olisi tärkeää aloittaa kunnolla viimeistään nyt, eikä vasta sitten kun joku paikka hajoaa.

   Poista
 4. Hieno haaste, tarpeellinen! Jotain vastaavaa pitäisi itsellekin kehitellä. Venyttely pitäisi kait merkata juoksuohjelmaan pakolliseksi osioksi :) Tänään sain kotikutoisen niska-hartiahieronnan. Nyt on vetreä olo. Tämä kun säilyisi :)

  Hyvää Yötä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pitäisi! Jos ei missään kukaan käske venyttelemään, niin se jää. Tällä 3x viikko-haasteella yritänkin saada venyttelyt ja muut kuulumaan viikkorutiiniin, jospa ne vaikka jo vuodenvaihteen jälkeen sitä olisivat.

   Poista
 5. Hienon haasteet oot heittänyt itsellesi. Omaa kroppaa kun ei tuu liiemmin vanuteltua.

  Heittäisin sulle myös blogihaasteen blogissani ;) http://laiskiaisentrimmaus.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Hyvä päätös ja hyvä haaste! Mutta vielä en taida uskaltautua mukaan, tuumailen.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloittaa voi vaikka vähän vähemmilläkin määrissä, kerta viikossakin on parempi kuin ei mitään :)

   Poista
 7. Kyllähän mä yleensä olen näitä haasteita ottanut vastaan, joten en voi tälläkään kertaa kieltäytyä, varsinkin kun itsellä tuo kehonhuolto on yhtä lailla retuperällä. Eli siis vähintään kolmena päivänä kehonhuoltoa viikossa tästä päivästä vuoden loppuun (ja koko loppuelämän). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hyvä tuo loppukaneetti, niinhän sen täytyisi olla, ja toivottavasti onkin!

   Poista
 8. On kyllä hyvä haaste...itsekin pitäisi vähän enempi venytellä, jos ei paikat olisi ihan niin jumissa. Itse katson todella vähän televisiota, mutta jos illalla avaisi vaikka puoleksi tunniksi, edes musateeveen niin siinähän voisi samalla vähän taivutella kroppaa. Linkitänkin sun haasteen blogiini :)

  VastaaPoista