torstai 9. elokuuta 2012

Nihkeilyä

Tänään oli juoksemisesta vapaapäivä ja päätin tehdä pienen kahvakuulatreenin. Ja kylläpä oli nihkeää. Ei jotenkin huvittanut yhtään, kuula oli painava ja tekniikka aivan hukassa. Teinkin ihan lyhyen, vartin treenin. Loppuvaiheessa kyllä alkoi sujua, mutta päätin lopettaa onnistumiseen. Tiedä vaikka sekin hyvä olo olisi äkkiä kadonnut. ;)

Aina joskus on tuollainen nahkean nihkeä olo. Juoksulenkille lähtiessä joskus tuntuu etteivät askeleet sovi yhteen, kroppa ei tule mukana ja henkikään ei kulje. Yleensä se olo katoaa ennen kuin ensimmäinen kilometri tulee täyteen. Ilmeisesti kuulankin kanssa se katoaa ennen ensimmäistä varttia.

Totetutin tänään myös tämän viikon kehonhuoltohaasteen toisen osan. Keppijumppaa. Rutina vain kävi ja venyi ja vanui. Kyllä teki hyvää! Muistaisi vain tuotakin harrastaa useammin kuin kerran puolessa vuodessa.

Eilisen juoksusta oli nihkeily kaukana. Alkulämmittelyn jälkeen juoksin 10-6-4-2-1 minuutin vedot kävellen välissä 5-4-3-2-1 minuuttia. Ensimmäinen vedon juoksin kamalaan vastatuuleen 6:20min/km, seuraavan 6:00min/km ja loput vedot 5:30min/km. Se niistä tasavauhtisista vedoista sitten. Helpolta tuntui kuitenkin, lisähaastetta voisi ottaa vaikka hiljaisesti hölkkäämällä nuo lepovaiheet.

Yritän viikonlopun aikana ehtiä vastaamaan saamiini haasteisiin :)

4 kommenttia:

 1. Nihkeilyä seuraa aina jokin muu, kaikessa, onneksi! :)

  Rentouttavaa viikonloppua ja sujuvia juoksuja sun muita!

  (Keppijumppa olkoon minunkin tulevaisuuttani, kiitos vinkistä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, jokaisen pilven takana on sateenkaari, vai miten se meni.
   Mä löysin keppijumppavinkkejä täältä: http://www.protraining.fi/fitness/keppijumppa/keppijumppa.htm

   Poista
 2. Olen aina niin "kateellinen" (hyvällä tavalla siis) kun joku jaksaa tehdä noita vetoja ja intervalleja! Mulle ne ovat tuskaa. No, täytyisi siis kai tehdä niitä enemmän niin helpottuisi, mutta mutta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi mulla vedot ja intervallit on juoksuohjelmassa valmiiksi suunniteltuina. :P Mutta alkuun vähän jännäsin minäkin niitä, mutta eihän sitä täysillä pidä heti aluksi juosta, sopivia pätkiä sopivasti tavallista lenkkivauhtia lujempaa. :)

   Poista