sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Ruoasta

Uimahallissa sanoin kaverilleni, että olen kohta laihtunut 10kg. Eräs vieras nainen tarttui asiaan ja kysyi, että miten olet laihduttanut? Millä keinolla? Vastasin, että ei minulla sinäänsä ole mitään tiettyä keinoa käytössä. "Ahaa, oot vain syönyt vähemmän" oli vastaus.

Ei, en ole syönyt vähemmän. Ei, en noudata minkäänlaista dieettiä tai kuuria. Olen vain katsonut mitä suuhuni laitan ja liikkunut enemmän kuin ennen. Terveellinen ruokavalio, kuinka tylsältä laihdutuskeinolta se kuulostaakaan?

Kun tämän projektin aloitin, niin tiedostin heti alusta alkaen, että jos haluan onnistua, niin tämä projekti jatkuu koko loppuelämän. Ensin on saatava paino alas, ja sitten painoa on hallittava. Siispä laihdutukseen tarvitsisin keinon, jota pystyn noudattamaan loppuelämäni ajan. Pussikeitot eivät olisi vaihtoehto, eivätkä nuo mystiset rasvoja itseensä imevät kapselit, mistään lentoemäntä- tai kaalikeittodieeteistä puhumattakaan. Karppaamaan en myöskään alkanut, sillä tällä hetkellä en aina tee itse ruokiani, joten koin sen liian "vaikeaksi".

Pyrin syömään terveellisesti. Kasviksien ja hedelmien määrä on noussut reilusti. Hiilareiden määrä on ehkä hieman laskenut, niitäkin pyrin syömään terveellisesti, syön siis vain vähän riisiä ja pastaa, enkä oikeastaan ollenkaan vaaleaa leipää, pullaa tms. Syön myöskin rasvaa. Välttelen kaikenmaailman kevyt-juttuja, esimerkiksi rasvaton jugu ei mielestäni maistu millekään! Välttelen myös sokeroimattomia juttuja (jos ne siis sisältävät aspartaamia), mutta myöskään normijugut eivät enää maistu, ovat ihan liian sokeroituja.

Ehkä voidaan siis sanoa, että yritän syödä terveellisesti ja luonnollisesti? Ilman hillitöntä määrää lisäaineita, suurimmaksi osaksi suomalaista ja itsetehtyä ruokaa. Onko siis ihme, että edistystä tapahtuu verrattuna aiempaan, kun söin karkkia ja sipsiä, einespitsoja ja vaaleaa leipää?

2 kommenttia:

  1. Juuri näin. Tuntuu että "perinteinen" terveellinen ruokavalio ei ole enää ns. oikea tapa laihduttaa. Vaan aina pitää olla kyseessä jokin dieetti, mitä ihmeellisempi ja muodikkaampi niin sitä parempi!

    Minä olen samaa mieltä kanssasi, että tässä on nyt kyse loppuelämän projektista ja muutoksista. Pussikeitot ovat varmaan hyvä tapa aloittaa, mutta niitä syömällä ei opi uusia, loppuelämän tapoja!

    VastaaPoista
  2. Ajattelen kanssasi aika pitkälle samalla tapaa. Mahdollisimman lisäaineetonta ruokaa, sokerit pois eikä keinomakeutusta tilalle. Itsekään en noudata mitään varsinaista dieettiä, vaikka hiilareiden osuutta olen vähentänyt, mutta vähentänyt lähinnä sokerit ja vehnäjauhotuotteet. Kyse on pysyvästä muutoksesta ja loppuelämäänsä ei voi elää dietillä! Laihdutetaan siis terveellisesti ilman poppaspillereitä ja pussikeittoja!

    VastaaPoista