tiistai 29. tammikuuta 2013

Lihaksia yläkroppaan?

Tässä eräänä kauniina päivänä sain kuulla kommentin, että onpas sulla isot reisilihakset. Jonain päivänä vähän aiemmin olin itsekin huomannut, että säärissä pohjelihakset ovat ihan näkyvät ja kivat. Jalkaosastosta lihaksia siis löytyy, ainakin jonkin verran. Juokseminen ja pyöräily ovat kai sulattaneet niiden pienten lihasten ympäriltä läskiä pois niin, että lihaksetkin pääsevät joskus esiin. Tai näin ainakin haluaisin kuvitella.

Yläkroppa sen sijaan on edelleen se ongelmavyöhyke. Mahasta löytyy makkaroita, vyötäröä saa etsimällä etsiä. Allitkin löytyvät, ja hauikset piileskelevät siellä jossain läskin alla. Minun nykyiset suosikkilajini eivät muokkaa yläkroppaa lähes ollenkaan. Täytyisi siis ottaa teholiike yläkropan läskien sulattamiseen.

Mutta miten? Myönnän sen, että kuntosalille minua tuskin saa. Ainakaan niin usein kuin pitäisi, että siitä olisi jotain hyötyä. Kuntosalit ovat kaukana, ja lisäksi minua vaivaa aina lähtemisen ongelma. Tykkään treeneistä, jotka alkavat heti kun avaan ulko-oven. ;) Tai no, tässä tapauksessa ehkä treeneistä, jotka alkavat heti kun nousen sohvalta.

Täytyy alkaa selailla erilaisia treeniohjelmia ja liikevinkkejä, niitä luulisi netistä löytyvän vaikka millä mitalla. Vatsalihasjumppaan ainakin hyvä on youtubesta löytyvä "8 minute abs"-video, jota olen joskus testaillutkin. Vinkkejäkin saa antaa, jos hyviä ohjeita kotitreeniin on. Välineitä löytyy ainakin kahvakuula, jumppapallo ja jumppakuminauha. Sekä koiran järsimät käsipainot, tosin ovat vain 2kg. Panostaakin voisin niihin, hankkia vähän paremmat. Ja osaisiko joku sanoa, kannattaisiko tälläinen ylävartalotreeni tehdä kahdesti, vai kenties kolmesti viikossa?


9 kommenttia:

 1. Kyllähän tuolla kahvakuulallakin saa lihasta treenattua esimerkiks. Sitten ihan perus punnerrukset, ojentajapunnerrukset yms. voi tehdä kotonakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvakuula on kyllä tosi näppärä väline, se sopii vaikka mihin. :)

   Poista
 2. Suosittelen lämpimästi voimapyörää. Se kehittää kivasti vatsalihaksia, mutta puree myös yläkropan muihin lihaksiin. Kapistus ei myöskään maksa paljon: omani taisin ostaa Prismasta 15 eurolla. Tavallisiin istumaannousuihin ja vatsarutistuksiin verrattuna voimapyörä on ihan ykkönen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, en voimapyörää muistanut ollenkaan. :) Täytyypä tutustua siihen, ei kyllä kuulosta yhtään kalliilta.

   Poista
 3. Itse suosittelisisn sijoittaamaan painoihin sen 40-50 e ja ostamaan 15-20 kilon salkun, jossa siis kaksi pikkutankoa ja irtopainoja. Hyvä siitä että pystyt tekemään lihasryhmiä 3-7 kiloa per käsi (riippuen setistä tietenkin).

  Jotta allit lähtee, lihakset vaatii järjestelmällistä ja aika raskasta työskentelyä, jotta lihas kasvaa ja saa kähden kiinteytymään. Rasvan irtoamiseen kropastahan ei voi vaikuttaa, mutta lihastreeni kiihdyttää alueen aineen vaihduntaa.

  Itse treenaan kotona ja treenaamiseni on tavoitteellista lihasmassan kehittämnistä/kasvattamista. Sinulle sanoisin aluksi, että käsiä on hyvä treenata 2 krt/vko, jos et niitä juurikaan ole aikaisemmin treenannut. Ja koko yläkropan lihaksisto olkapäät, ojentajat, hauikset, rinta ja yläselkä (blogistani löytyy varmaan esimerkki noihin kaikkiin ;D Tai sitten youtubeen..). Ojentajia ja rintaa pystyy hyvin tekemään punnerrusliikkeillä ilman painoja, hauikseen varmaan aluksi hyvä paino sinulle on 5-7 kg (riippuu ihan miten paljon voimaa lihaksissasi on) samoin olkapäiden esim. pystypunnerrus liikkeisiin vastaavat painot (per käsi). Yläselälle hyvä liike on kulmasoutu liike joka onnistuu joko kuminauhoilla tai painoilla (esim. 5kg/käsi)

  Tulihan valtavan pitkä :DD Toivottavasti jotain hyödyttää! =)

  VastaaPoista
 4. Mäkin taidan kokeilla tuota voimapyörää, vai liekö siitäkin tulee härpäke joka lähinnä häpeää olemassaoloaan nurkassa...

  Itse lähtisin kyllä kuulan kanssa tekemään tai investoisin painoihin jos en kävisi salilla. Omalla kropallakin saa tehtyä vaikka mitä; punnerruksia, dippejä jne. Ja kyllähän se hiihto on muuten yläkropalle tosi hyvä, sen kun vaan heiluttaa sauvoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun voimapyöräni on nyt muutaman päivän maannut nurkassa, sain sillä vatsalihakset niin kipeiksi, että ai kamala sentään :D

   Poista
 5. Minustakin on parasta, jos pääsee suoraan ulko-ovesta aloittamaan liikkumisensa, mutta kiinteytymishaaveiden vuoksi on myös kestettävä sisällä hikoilua. :)

  Missä me olisimme, jos ei Quantina jaksaisi toistuvasti meitä muistuttaa punnerruksista ja voimapyörän tehokkuudesta yms. ;)

  Mukavia treenailuhetkiä ja iloa viikkoosi!

  Ps. Kokeilin kahvakuulaa. Tuntuipa tehokkaalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, onneksi on Quantina!

   Iloisia treenihetkiä sinullekin! :)

   Poista