perjantai 25. tammikuuta 2013

Hiihtohimoa

Eilen oli vihdoin odottamani ensimmäinen luisteluhiihtokoulun kerta. Ja oli kyllä tehokas puolitoistatuntinen!

Ihan ensimmäiseksi harjoiteltiin mogrenia, ensin ilman sauvoja, ja sitten sauvojen kanssa. Ja olihan se vaikeaa. Vaikka opettaja monta kertaa näytti, että kuinka se menee, ja missä kohtaa sauvojen työntö lähtee, niin se perinteinen kuokka tuli jostain selkäytimestä.  Mutta pikkuhiljaa lähti sujumaan, kun oikein keskittyi.


Seuraavaksi sitten kuokkaa, ja vaikka sen osasin jo etukäteen, niin eipä meinannut tulla kuokasta mitään, kun oli juuri äsken niin yrittämällä yrittänyt hiihtää jotain muuta. Jotenkin minulle on aina hieman haasteellista vaihtaa ykskaks tekniikka toiseksi (tarkoituksella, vahingossa mogren kyllä vaihtui kuokaksi) tai vaihtaa potkujalkaa toiseksi. Löytyihän se kuokkakin sieltä, ja hyviä vinkkejä tuli senkin hiihtämiseen.

Viimeiseksi vielä wassbergiä, joka ei ollutkaan ihan niin vaikeaa kuin olin kuvitellut! Tasaisella ja suoralla se sujui ihan kohtalaisesti, ainakin kun pystyi keskittymään.

Tänään piti sitten päästä kokeilemaan opittuja juttuja, ja lähdinkin innosta soikeana hiihtämään. Koko hiihtomatkan yritin hiihtää niin kuin kuuluu. Aika pian tosin huomasin, että paukut olivat aikalailla lopussa, enkä sitten jaksanutkaan hiihtää kuin 7 kilometriä. Vapaapäivä olisi ehkä ihan paikallaan, tässä on nyt takana 5 tehokasta treenipäivää?

2 kommenttia:

  1. Juuri tässä ihailen SM-hiihtäjien luistelutekniikkaa. Se näyttää niin helpolta, kun se osaa, mutta kun itse yritän, niin ei se näytä ihan samalta. Välillä tuskastuttaa, kun olen kuitenkin hiihtänyt luisteluhiihtoa jo aika paljon ja silti se on teknisesti melkoista räpiköimistä. Periaatteessa tiedän kyllä, miten pitäisi hiihtää, mutta varsinkin pitemmillä lenkeillä tekniikan ylläpitäminen on vaikeaa ja raskasta. Toisaalta tekniikka on varmasti kehittynyt alkuvuosista, mutta vaikea sitä on hahmottaa, kun parannettavaa on vielä niin paljon. Toivottavasti hiihtokoulusta saan apuja. Leppoisaa lepopäivää ja liukkaita hiihtokilometrejä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä, mutta kyllä se tekniikka paranee, kun pääsee aina pikkuisen kuusalle siitä, että mitä itse tekee väärin. Pienin askelin :) Ja mitä paremmin oppii, sitä enemmän hoksaa virheitänsä. ;)

      Poista