torstai 10. tammikuuta 2013

Hiihtokoulu

Tänään alkoi jo hetken odottamani hiihtokoulu, ja kylläpä tuntuikin hyödylliseltä! Olen useita tekniikkajuttuja lukenut lehdistä ja parista hiihtokirjastakin, mutta ihan eri asia on opetella juttuja käytännössä jonkun valvovan silmän alla kuin yrittää kuvasarjan perusteella itse.

Teemana siis oli perinteisen hiihto, ja ihan ensimmäisenä (lähtötasotestin jälkeen) jätettiin sauvat pois ja harjoiteltiin potkuja ilman sauvoja. Vuorohiihtoa ja yksipotkuista. Sitten sauvat mukaan ja samoja potkuja niiden kanssa, ja tasatyöntöä. Koko ajan sai kommenttia hiihdosta, ja kylläpä siinä muutama ahaa-elämyskin tuli koettua. Hyviä vinkkejä, ja hyviä tekniikkaharjoituksia, joita voisi ihan itsekin siellä ladulla tehdä.

Lopuksi lähdettiin hiihtämään pientä lenkkiä, jonka aikana harjoiteltiin ylämäkeen hiihtoa ja laskemista. Jotenkin tuntui hyvältä, kun hiihdonopettajakin sanoi, että ei ole mikään pakko uskaltaa laskea vieraalla ladulla alamäkeen latua pitkin, vaan saa ihan rauhassa aurata, jos siltä tuntuu. En siis ehkä olekaan ihan nyhverö. Lopuksi vielä jokainen sai kommentteja omasta hiihdostaan. Minä sain kehotuksen nojata hieman voimakkaammin eteen, ja käskyn hiihtää, kuulemma tekniikka on hyvässä mallissa.

5 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä. En malttaisi millään odottaa, että meidän hiihtokoulu alkaa. Ulkopuolisia silmiä minäkin tekniikan opetteluun kaipaan. Ja oman hiihdon katselu videoltakin tekisi hyvää (vaikka voi se olla aika tuskallistakin ;). Vaikka toisaalta en välttämättä osaa korjata vikaa, vaikka tietäisinkin, mikä mättää. Oletko menossa myös luisteluhiihtokouluun, vai olenko minä vaan sekoittanut asioita (taas)? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuota on neljä kertaa, joista kaksi ensimmäistä perinteisen tekniikkaa ja kaksi viimeistä luisteluhiihtoa. Niitä kertoja minä oikein todella odotan, luistelutekniikassa olisi varmasti paljon hiottavaa!

   Hiihdon videointi olisi varmasti todella tehokasta, uintikurssilla sitä tehtiin ja kyllä siitä sai monta ahaa-elämystä, kun oikein näki ne virheensä ja tiesi keskittyä niihin.

   Poista
 2. Hiihtokoulu kuulostaa hauskalta :)
  Mäkin olisin sen ekan vieraan mäen voinut jättää laskematta ihan kokonaan... vieläkin takalisto kipee :D Mut sen siitä tyhmästä päästä saa.

  VastaaPoista
 3. Vau. Minäkin tarvitsisin hiihtokoulua ja varsinkin voiteluopastusta. :)

  VastaaPoista