sunnuntai 18. marraskuuta 2012

En olisi halunnutkaan juosta

 Ulkona on taas oikein kurja ilma.  Tuulee lujaa ja kylmästi. Tiellä on melkein polviin asti kuraliejua.  Siitä huolimatta (vai juuri sen takia) tarkoituksena oli juosta viikonlopun pitkä lenkki, 1h45min. Olin jo pohtinut mihin päin lähtisin, mitä musiikkia kuuntelisin, ottaisinko geeliä mukaan vai pärjäisinkö ilman? Olin siis täysin valmistautunut juoksemaan, kunnes huomasin, että toisen jalkapöytäni päällä seisoo hevonen. 

Ystävällinen eläin kun oli, se siirsi kavionsa nopeasti pois, ja minä syöksyin sisälle tutkimaan vahinkoja ja kaivamaan pakastimesta hernepussia. Lopputulos on kipeä jalka (mutta ei murtumia), komea mustelma ja ärsyyntynyt kuntoilija, joka ei päässytkään suunnittelemalleen lenkille.

Ärsyynnystä purkaakseni googlettelin erilaisia juoksu- ja uintiohjelmia, ja löysin "kivan" testin, jolla voi selvittää ovatko omat korsettilihakset hyvässä kunnossa. Lyhykäisyydessään testi etenee niin, että otetaan lankkuasento (kyynärpäät ja varpaat maassa). Pysytään tässä asennossa 60s, sitten nostetaan oikea käsi ilmaan, 15s, vaihdetaan ilmassa olevaa kättä 15s. Lasketaan käsi maahan, nostetaan oikea jalka ilmaan, 15s, vaihdetaan jalkaa, 15s, ja lopuksi lasketaan jalat maahan ja pysytään perusasennossa 60s.

Arvatkaa kuka romahti maahan heti yritettyään nostaa toisen kätensä ilmaan? Jep, minä. Löysin kivan keskivartalotreenin, jonka voisin ottaa ohjelmaani. Eivät nimittäin tekisi pahaa tuollaiset lihaskuntoharjoitteet, kuntosali kun edelleen on poissuljettu vaihtoehto. Toinen kiva kotikuntopiiri löytyy täältä (sivuilla myös erilaisia puolimaratonohjelmia).

p.s. Ilmoittauduin Tukholman maratonille.

7 kommenttia:

 1. Jeee, tsemppiä sinullekin Tukholma-treeneihin! Siellä nähään ;)

  VastaaPoista
 2. Ja piti sanoa, että hui tuota hevostilannetta, mutta onneksi ei käynyt pahemmin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kivaa, kun on jotain mihin oikein kunnolla tähdätä. Ja totta, ainekset pahaankin olivat olemassa: hevosella hokkikenkä ja minulla kumpparit, mutta onneksi alla oli pehmeää maata, eikä hevonen koko painoaan jalalleni laskenut.

   Poista
 3. Auts, ikäviä tollaset tapaturmat, mutta onneksi ei pahemmin käynyt. Kyllä sä kohta taas juokset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, hetken häiritsee, mutta sitten unohtuu tämäkin :)

   Poista
 4. Täytyypä testata, missä kunnossa oma korsetti on. Välillä tuntuu, että vatsalihasreeni on löytänyt tiensä perille ja joskus tuntuu, että en jaksa mitään.

  Itse olen nössö ja tykkään, että voin reenata maratonille tietäen, että täytyy ilmoittautua vasta paria viikkoa ennen. Eli silloin voi vielä muuttaa matkan puolikkaaseen. ;) Odotan jo nyt innolla raporttiasi Tukholmasta. Otitko muuten jonkun paketin vai hommaatko matkat sun muut itsenäisesti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle taas sopii tälläinen ajoissa tiedetty tähtäin. Jos minulla ei ole selkeää tähtäintä, niin treenistä tulee helposti sellaista löysää "kyllä nyt tälläkin viikolla voi löysäillä, eihän tässä kiire ole". Toisaalta vähän jännittää, että miten kaikenlaiset työkuviot menevät, ettei vain tule mitään typerää estettä.

   Otin Kalevatravelin valmispaketin. Ajattelin, että sillä pääsen vähemmällä stressaamisella, kun on kuljetukset juoksupaikalle, juoksunumerot tuodaan laivalle jne. Juoksussa on mulle stressaamista ihan riittävästi. :) Ja loppupeleissä matkanjärjestäjän ratkaisi Kalevatravelsin risteilyllä esiintyvä Jean S... ;)

   Poista