sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Vauhdin hurmaa

Eilen kaivoin pyöräni varaston perukoilta ja katsoin mitä pölyn alta löytyy. Yllätyksekseni pyörä oli ihan hyvässä kunnossa, ketjut kaipasivat öljyä ja renkaat ilmaa, mutta siinäpä se sitten oikeastaan olikin. Katsoin kartasta sopivan pienen lenkin, jolla voisin testata omaa kuntoani ja pyörän kestävyyttä. Vaan kuinkas sitten kävikään?

Lenkin pituus 21 kilometriä, kesto 1h4min. Keskisyke 149 ja fiilis huikea. Pari kertaa oli jo mahdollisuus kääntyä kotiin, mutta en malttanut, en millään! Pyörä kulki hyvin ja pyöräilijää vain hymyilytti tihkusateesta ja kotimatkan vastatuulesta huolimatta. Ainoastaan asiaan tottumaton takapuoli kiittää ja kuittaa. ;)

Olen pyöritellyt mielessäni myös uuden pyörän ostoa. Nykyinen on yli 10 vuotta vanha, ja rungoltaan ehkä hitusen pieni. Vaihteitakin voisi ehkä vähän enemmän? En tiedä. En tiedä nykypyöristä juuri mitään! Sen verran olen ymmärtänyt, että hybridipyörä voisi olla minulle hyvä, täällä kun lenkkeilymaastot ovat 50-50 hiekkateitä ja pinnoitettua. Nyt ajattelin, että tämän kesän menen tällä nykyisellä. Voisin ottaa jonkunlaisen kilometritavoitteen, ja jos saan sen täyteen niin uudelle pyörälle annetaan lupa tulla.

En vain tiedä millainen kilometritavoite olisi hyvä! Pääpaino toki tänä kesänä juoksulla, mutta varmaan ainakin yhden juoksulenkin viikossa voisi korvata pyöräilemällä, ja vapaapäiviäkin juoksemisestakin on. Osaisiko joku antaa vinkkiä, kuulostaako 300 kilometriä kesän aikana hirveän vähältä? Vinkkejä nykypyöristäkin otetaan vastaan, millaisilla te ajatte?

10 kommenttia:

 1. Hyvä lenkki, ja hienostihan tuolla sinunkin vanhalla pyörällä taitaa päästä. :) Minulla on vähän sama juttu, että ajelen nyt tämän kesän tuolla vanhalla pyörällä, ja katselen sitten, jatkuuko pyöräily eli kannattaako ostaa uutta. Jos uuden hommaisin, niin sillä pitäisi päästä kyllä hiekkateitä pitkin, vaikka maantiekiituritkin vaikuttavat aika kelpo vempeleiltä varsinkin silloin, kun ne huristavat tuosta vain ohitse, vaikka luulen itse meneväni hyvää vauhtia! :D

  Lähde mukaan Kilometrikisaan! Outin 24PolkeePolkee-joukkueseen varmaan mahtuu vielä hyvin. :) http://www.kissanpaivia.com/24/?p=7514

  Miten olisi viikkotavoitteeksi 50 km ja sitä myöten kesätavoite esim. 500 km?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään sillä polki oikeinkin mainiosti, positiivisesti yllätyin. Tai no, rehellisyyden nimissä voisin veikata, että minulla on nyt parempi kunto kuin joskus aikaisemmin vastamäkeen vastatuulessa polkiessani? :D

   Kilometrikisa vaikuttaa kivalta, kiitos vinkistä. 500 kuulostaa hirveän paljolta, ehkä menen puoleenväliin, 400?

   Poista
 2. Mukava kuulla, että olet avannut pyöräilykauden! :)

  Jos päädyt ostamaan uuden pyörän, koeaja useammanlaisia. Itse omaan hybridipyörääni kaipaan etujousitusta, sillä pyöräteitäkin on monenkuntoisia, joten meno ei aina kovinkaan tasaista.

  Kilometritavoite varmasti motivoi! Mukavia pyörälenkkejä ja ihanaa tulevaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki tuo etujousitus, kiitos! Ihanaa viikkoa myös sinulle.

   Poista
 3. Hybridipyörää minäkin suosittelen, jos erityyppisillä pinnoilla ajelee. Tosi eri merkeillä nuo kategoriat vähän vaihtelevat, eli kannattaa myös kysellä liikkeistä ja pyöräileviltä kavereilta vinkkejä. Syksymmällä voi saada hyvänkin pyörän reilusti alle puoleen hintaan, joten kannattaa pitää silmät ja korvat auki. Välillä tuntuu, että pyöräliikkeissä on kyllä jatkuvasti edelliskauden malleja alennuksessa, mutta syyskesästä valikoima on laajin.

  Jos oikein innostut pyöräilemisestä, niin kilometrejä tulee tosiaan kuin huomaamatta. Ainakin minulle tuo Kilometrikisa on melkoinen motivaattori, kun siellä ne omat kilometrit ovat niin selkeästi esillä. Tuo tietty kilometrimäärä vaatimuksena uuden pyörän ostoon on varmastikin hyvä motivaattori.

  Pyöräily on muuten tosi hyvänä tukena myös juoksuharjoittelulle, kun jalat saavat siinä lepoa tärähtelystä.

  Mielekkäitä kilometrejä sekä pyörällä että juosten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy voisikin olla näppärä ajankohta pyörän ostoon, vaan kuinka sitä sitten malttaa seisottaa uutta pyörää tallissa odottamassa seuraavaa kevättä? :D

   Minä ajattelinkin, että tosiaan yhden juoksulenkin voisi pyöräily hyvin korvata, treeniä tulee jaloille, mutta ilman tärähtelyä. Ylipainoa kun vielä kuitenkin aika paljon on, niin se säästäisi kivasti.

   Poista
 4. Itsellä myös ties miten vanha Tunturi, mutta hyvin matka taittuu! Pyörä on alkujaan ollut isomummuni, jolla hän polki ties miten pitkään kirkonkylälle asioille vaikka pappatunturikin oli pihassa. Mummu tahtoi kuntoilla mieluummin ja siis polki ♥ Kolme vaihdetta, joista lähinnä käytän keskimmäistä. Ehkä sitten joskus, kun tuo rakas vanhus lopulta tulee tiensä päähän, ostan uuden mutta ei ihan vielä, vaikka avokki kovasti yrittääkin siihen suuntaan ajoittain puhua :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän peruspyörällä pitkälle pääseekin, varusteluhimo vaan näköjään kasvaa innostuksen kasvaessa. :D

   Poista
 5. Tervehdys kilometrikisan joukkuekaverille! Onnittelut 300 km saavuttamisesta, se taisi olla vain välitavoite ;) Eihän 500 km matka kesässä tunnukaan enää niin hirveän paljolta? :) Oikein iloisia ja kevyitä kilometrejä tästäkin eteenpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan! Ei tunnu 500km enää yhtään mahdottomalta, hirmuisen helposti näitä kilometrejä kiertyy. Myötätuulta sinunkin pyöräilyihisi :)

   Poista