keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Katsokaa tuota kuulaa, se huutaa, että nosta!

Kahvakuulien terassikausi avattu! Tänään alkoi kansalaisopiston kesäkurssi, kahvakuulaillaan kerran viikossa kesäkuun loppuun asti. Sää oli kylmähkö, tuulinen sateinen, mutta yli 20 henkeä meitä oli. Oli hienoa huomata, että mukana oli niin monenlaisia ihmisiä, nuorempia ja vanhempia, timmimpiä ja vähän vähemmän timmejä. Osa oli kuulaillut ennenkin, osalle oli ihan eka kerta. Onneksi tuossa lajissa saa kuitenkin itselle sopivaa treeniä tekemällä vähän enemmän, vähän painavammalla kuulalla tai tekemällä vähän pidempään. Liikettä voi tehdä jo, kun ohjaaja selittää tekniikkaa kokemattomammille. Nyt voisin siirtää omatkin kahvakuulailunikin sisätiloista pihalle.

Tänään tehtiin ihan perusliikkeitä, etuheilautuksia yhdellä ja kahdella kädellä, pään ja vartalon ympäri pyörittelyä, vauhtipunnerrusta. Vähän kyykkyjä ja hauiskääntöjä. Hiki tuli kylmästä huolimatta, välillä vähän teki mieli ottaa takkiakin pois.

Aloin myös miettiä, ostaisinko itselleni toisenkin kisamallin kuulan. Minullahan on nyt kolme kuulaa, 6kg, 10kg ja 12kg. 12kg on ainoa kisamallin kuula. Voisin ehkä haluta itselleni 10kg tai 8kg kisamallin kuulan. Osaan liikkeistä kun on mukava käyttää piirun verran kevyempää kuulaa, ja tuo oma pieni 10kg on jotenkin niin ikävä käteen kun on päässyt kisamallin kuulan makuun.

Huomenna luvassa sitten hyötyliikuntaa laidunta rakentamalla, ja juoksemaankin olisi tarkoitus ehtiä. Kiireinen ilta siis luvassa, onneksi Suomen vastustaja jääkiekon MM-kisoissa ei ole jännittävimmästä päästä, jos juoksulenkki menee myöhäiseksi.

8 kommenttia:

 1. Kuulostaa mielettömän mukavalle tuo kurssi :)
  Tsemppiä juoksuun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä tarvittiin, välillä oli aikamoista tuskaa. :D

   Poista
 2. Laitumen aidan rakentaminen on jotain hemmetin ärsyttävää, mutta kuitenkin niin palkitsevaa kun näkee miten hevoset nauttii päästyään juoksemaan ja syömään tuoretta ruohoa :). Kuinkahan monta kilometriä aitaa on tullut vuosien aikana tehtyä? Nyt ei tarvitse onneksi tehdä aitaa ihan alusta asti, kun viime kesäinen aita on vielä pellolla pystyssä.

  Kisamallin kuulaa on ihan erilaista nostaa kuin "markettikuulaa". Kuulan vaihtaminen painavampaan tai kevyempään ei vaikuta tekniikkaan juurikaan, kun kuulaosan koko pysyy samana - tämän olet varmaan huomannutkin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihanaa nähdä hevosen olemuksen oikein kunnolla heräävän, kun se hoksasi uuden laitumensa. :)

   Kisamallin kuulat ovat kyllä parhautta. <3 Tekniikkaan vaikuttaakin lähinnä se, kun vaihtaa kisakuulan markettikuulaan, en tykkää, en yhtään.

   Poista
 3. Kiinnostavan, ihastuttavan kuuloista! Olisipa täälläkin kurssi, ilmoittautuisin teidän kertomustenne innoittamana saman tien :)

  Mukavaa treenailua ja liikkumista, kevätmieltä!

  VastaaPoista
 4. Hih, otsikko on aivan mainion ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjaaja halusi kaikkien katsovan minun pientä sinistä kuulaani. <3

   Poista