maanantai 25. heinäkuuta 2011

Mustikkapiirakkaa ja hölkkää

Kävin tänään metsässä mustikoita poimimassa. Käsin noukkiminen käy hyvin rauhallisesta liikunnasta. Kahdessa tunnissa saalis ei ollut huima - pari litraa. Taidan investoida poimuriin ja käydä uudestaan yrittämässä. Jos kehittäisin kärsivällisyyttäni marjojen siivoamisessa. Metsässä kävely on kyllä mukavan rauhoittavaa, olen aina pitänyt luonnon ihmeiden - kallioiden, muurahaispesien jne. katselusta.

Tämänäpäivän lenkkikin kävi mainiosti rauhoittavasta liikunnasta. Tunnin lenkki koostui alkukävelystä (10 min), sitten 15 min reipasta hölkkää, käännös ympäri ja kävely takaisin. Juoksu kulki, jos ei kevyesti, niin ainakin eteni. Kevyt ei mielestäni sovi kuvaamaan tälläisen tonnikeijun etenemistä. On kyllä hienoa huomata oma edistymisensä, alussa 4 minuutin hölkkääminenkin tuntui tuskalta, nyt 15 minuuttia menee kevyesti. Tosin en siltikään ole juoksukoulun vaatimissa vauhdeissa, jo viikko sitten olisi 15 minuutin juoksun kuulunut olla 2,5 kilometrin mittainen. Olen myös hieman aikataulusta jäljessä, tänään olisi pitänyt alkaa 6. viikko, mutta juoksin tänään 5. viikon viimeisiä treenejä. Tällä viikolla juoksen kuudetta viikkoa niin pitkälle kuin ehdin, pidän viikonlopun taukoa ja juoksen ensi viikolla kuudennen viikon uudestaan. Eli kahden viikon päästä pitäisi jaksaa juosta 5km, miksi minusta ei yhtään tunnu siltä?

4 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. metsässä samoilu on aivan ihanaa! itelläkin on huomenna mustikkaan meneminen edessä - pitää hankkia omin käsin mustikat smoothiehin :)

  tämä on ihanan raikas blogi, jään kyllä lukemaan mielenkiinnolla!

  VastaaPoista
 3. Oi vitsi, pitäisi itsekkin lähteä mustikkaan. Kun on varustautunut hyvillä hyttysmyrkyillä se käy terapiasta sekä kuten sanoit hyötyliikunnastakin. :)

  VastaaPoista
 4. rinkeli: tervetuloa :)

  pipa: jep, hyttysmyrkyt on aika olennainen osa metsässä liikkumista, muuten menee kaikki aika huiskimiseen.

  VastaaPoista