maanantai 17. joulukuuta 2012

Suksi luistaa


Tälläisiä maisemia tänään! Siinä sielu lepää. :)

Väkeä oli taas ladulla, mutta pidemmälle lenkille ihmiset ilmeisesti hukkuivat, kun kohtasin lähinnä kaksi sankaria, jotka tasaisin väliajoin minut ohittivat. Suksi luisti ja piti paljon paremmin kuin viimeksi. Pikkuisen tökki, mutta ei valittamisen arvoisesti.

Kiersin n. 1,8 kilometrin lenkkiä 10,2 kilometrin mittaisesti, ja nautin joka kilometristä! Perinteisen tekniikka alkoi löytymään, ja vähän kokeilin luistelutyyliäkin, se ei ihan niin hyvin vielä tullut muistin sopukoista, mutta kuitenkin paremmin kuin edelliskerralla. Eiköhän tämä tästä siis! Tekniikka-analyysini paljasti vikaa myös siinä, että alamäen jälkeen hukkaan vauhtini jonnekin ja sitten lähden tyhjästä taas lykkimään eteenpäin. Parantamisen varaa siis on.

Löysin yhden potentiaalisen hiihtotekniikkakurssin, mietin vain kehtaanko ilmoittautua vapaan tyylin kurssille perinteisen suksilla?

4 kommenttia:

 1. Minulle on aina vakuuteltu, että perinteisen välineillä voi huoletta hiihtää luisteluhiihtoa. Eli jos itsestäsi tuntuu, että pystyt niillä luistelemaan, niin mukaan vaan. Perinteisen monot eivät tue nilkkaa, joten nilkka saattaa rasittua, mutta varmaankin ehdit jonkun verran harjoitella ennen kurssia, joten nilkat vahvistuvat. (Pahoitteluni: musta tuntuu, että kaikki mun kommentit on nykyisin tällaista nutturapäisen opettajan paasausta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä yhtään murehdi! Sitä varten minä ajatuksiani tänne kirjoitan, että haluan kuulla muiden kommentteja ja viisaampien tietoja. :) Taidan siis uskaltautua ilmoittautumaan. Jos vaikka jotain jäisi takaraivoonkin. :)

   Poista
 2. Voi että kun täälläkin pääsis hiihtämääm, ootan innolla :) joko ilmottauduit kurssille? Mukavia hiihtoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmoittauduin juu, ja innolla odotan sen alkua :)

   Poista