keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Unelmia ja haaveita

Viime syksystä asti mielessä on ollut haave, jonka sunnuntaina toteutin. Minä olen ihminen, jolla täytyy olla jokin tavoite. Haave, unelma, tähtäin. Niinpä nyt tarvitaan jotain "uutta". Jo ennen sunnuntaita päässä olivat alkaneet uudet haaveet elää.

Minä haluan juosta puolimaratonin uudestaan. Haluan ensi syksynä Varalassa yrittää parantaa aikaani. Lisäksi haluan kokeilla puolikasta jossain muuallakin. Olen mielessäni pyöritellyt paria vaihtoehtoa, mutta tuskin päivämääriä vielä tarvitsee ajatella. Eli keväällä jossain ja syksyllä Varalassa, näin voisin ajatella. Varalassa siksi, että sunnuntain kokemus oli pelkästään positiviinen. Ensikertalaisen kannalta järjestelyt toimivat loistavasti, opastus oli hyvää ja toimitsijat mukavia.

Minä haluan juosta maratonin. En tiedä koska, en tiedä missä. Mutta jonain päivänä haluan yrittää. En usko, että minusta tulee maratoonaria, joka juoksee maratonin toisensa jälkeen, mutta haluan yrittää. Epäilen, että maraton ei ole ensi kesän, tai edes ensi vuoden juttu, ainakin se vaatii lisää puolikkaita harjoitukseksi.

Minä haluan osallistua triathlonille. Triathlonissa yhdistyvät kaikki lajit joista pidän. Juoksu, pyöräily ja uinti. Haluan edes kerran elämässäni yhdistää nämä kaikki ja kokeilla, miltä tuntuu vaihtaa liikkumismuotoa useampaan kertaan yhden suorituksen aikana. Hyvänä esimerkkinä mahdollisesta tapahtumasta voisi olla Helsinki City Triathlon (uinti 300m, pyöräily 10km ja juoksu 3km). Lyhet matkat helpottaisivat osallistumiskynnystä. Tosin haluan oppia ensin kunnolla kroolaamaan.

En kuitenkaan heti teippaa jääkaapin oveen uutta treeniohjelmaa ja noudattaa sitä pilkuntarkasti. Hetken verran aion nyt vain liikkua juuri sen verran kuin huvittaa. En tiedä kestääkö tämä hetki huomiseen vai ensi maanantaihin, syyskuun loppuun vai jouluun asti. Sen näkee sitten. Joka tapauksessa liikuntatottumuksiin on nyt tulossa pieniä muutoksia, kun jooga ja niskahartiajumppa alkavat.

12 kommenttia:

 1. Hei, kuulostaa hyvältä. Triatlon on joskus käynyt kummittelemassa minunkin mielessäni, kun tuttavani yhden kevään ajan treenasi sellaiselle. Sinulle on tunnustus ilman haastetta blogissani. :)
  http://lyijypallo.blogspot.fi/2012/09/liebster-award.html

  Ja onneksi olkoon ensimmäisestä puolikkaastasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tunnustuksesta ja onnitteluista. :)

   Poista
 2. Hyvältä kuulostaa sun haaveet, ja mun mielestä ihan realistisilta! Mä itse innostuin juoksusta reilu vuosi sitten keväällä. Juuoksin ekan puolikkaani HCR:ssa, ja viime syksynä juoksin perään ekan maratonin. Päätöksen juoksemisesta tein parisen viikkoa etukäteen. Ja hyvin meni ;)

  Uskon, että puolikkaan kunnosta pääsee esim. vuodessa helposti maraton-kuntoon! :)

  Itsekin tykkään tavoitteista ja haaveista, ne luovat kuntoilulle hyvät perustat.

  Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, upeaa! Varmasti kuntoon pääseekin, mutta tuntuu vain, että kaipaan vielä vähän kokemusta pitkän matkan juoksusta ennen kuin yritän maratonia. :) Minäkin olen tavoiteihminen, tuntuu hyvältä, kun on jotain mitä tavoitella.

   Poista
 3. Tuu Helsinki City Runille mun kanssa :) Se on toukokuussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja toi triathlon on ollu mullakin haaveissa, kaikki lajit on niin <3 <3

   Poista
 4. Mahtavia unelmia ja haaveita, tsemppiä niiden tavoitteluun/saavuttamiseen :)

  Ja hurjan suuren onnittelut siitä ekasta puolikkaasta!

  VastaaPoista
 5. Kovin samanlaisia urheilullisia haaveita minullakin on. Tosin aiemmin en ole niitä ääneen lausunut, koska muttia tai mutkia matkassa on niin monta. Mutta joskus, kun aika on oikea... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. :) Minäkään en vielä uskalla laittaa tiettyjä ajankohtia haaveilleni, niitä on aikaa toteuttaa koko loppuelämä.

   Poista
 6. Vau, ihaniamahtaviajänniä haaveita! <3

  Pitäisi kait omiakin kirjata itselleen jonnekin ylös, jotta niistä tulisi todellisia.

  VastaaPoista