torstai 20. syyskuuta 2012

Matkalla maratonille

 Aiemmin kirjoitin aloittaneeni maratonohjelman mukaan juoksemisen. Siitä Aku innostui merkkaamaan oman ensimmäisen maratoninsa jo kalenteriin. Kierre jatkuu, ja nyt olen päivän pari selaillut erilaisia maratontapahtumia ja miettinyt, missä minä haluaisin juosta.

Kysymyksiä on pää täynnä. Missä haluaisin juosta? Koska haluaisin juosta? Uskoisin alkukesä-syksy-akselin olevan kaikista paras. Helsinki city maraton olisi syksyllä aika hyvä vaihtoehto, mutta haluaisin juosta puolikkaan uudestaan Varalassa ensi syksynä. Ja miksikö en halua juosta Varalassa maratonia? Haluaisin juosta sen reitillä, jossa ei tarvitsisi kiertää samaa reittiä useaan kertaan, eli olisi edes 2 x 21 km lenkki tai yksi pitkä lenkki.

Haluanko juosta Suomessa vai ulkomailla? Suomessakin taitaa löytyä maratontapahtumaa kesän aikana lähes joka viikonlopulle. Jokaisessa suurkaupungissa taidetaan järjestää oma maratoninsa. Ulkomaan maratoneista "suosikkeina" tällä hetkellä ehkä Berliini tai Tukholma. Tukholma olisi kesäkuun alussa, Berliini taas syyskuun lopussa.

Vaikeaa valita, maratonin juosseet lukijat (ja muutkin), olisiko ehdotuksia? Suosituksia?

4 kommenttia:

 1. JES! :))

  Minäkin tahdon juosta joskus maratonin ulkomailla, mutta sitä ennen tahdon tietää, että pystyn siihen. Hyviä vaihtoehtoja on paljon, joten ongelmana on tosiaan runsauden pula. Joka tapauksessa luulen, että ensimmäinen maraton on sen verran jännittävä, että itse valitsisin jonkun mahdollisimman tutun tai muutoin "helpon" paikan. Toisaalta joku voi ajatella toisinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlaisia ajatuksia minullakin. Sinällään ulkomaan matka olisi jo palkinto hienosta suorituksesta, mutta uskon, että juoksemisessa on jännitystä niin, että pitäisi osallistua jollekin valmismatkalle, eikä sellaiseen taida olla rahaa. Löysinkin yhden tässä lähellä järjestettävän maratonin, joka juostaan myös 18.5.2013, en tiedä tähtäisinkö siihen. Ainoa miinus on, että se juostaan neljänä kymmenen kilometrin lenkkinä..

   Poista
  2. Vilkuilin sun blogia, hienoja onnistumisia :). Itse juoksin ekan maratonini 2010 Tukholmassa. Mahtava tunnelma, joka vie mukanaan! Kaleva Travelin valmisristeilyllä olin, ei tarvinnut jännitellä aikatauluja tai mitään! Aluksi vähän jännitti, kun oli hyttikaverina vieraita ihmisiä jne. Mut ei mitään, siellä oli laivallinen eritasoisia juoksijoita, silti niin samaa porukkaa! Ehdottomasti myös paras risteily, millä oon koskaan ollut :).

   Tukholma on yleensä myyty melko aikaisin loppuun, mutta vielä on aikaa ja suosittelen ainakin perehtymään ko. maraan ja maratonristeilyihin. Tsemppiä!

   Poista
  3. Kiitos! :) Mielenkiintoinen blogi sullakin, vaarojen maraton kuulostaa jännittävältä!
   Tukholma voisi kyllä olla hyvä vaihtoehto, eikä reissaaminenkaan olisi kovin kallista. Laitanpa harkintaan.

   Poista