keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Blaaah.

Aamulla vaaka näytti paljon. Äsken juoksulenkki oli huono. Väsyttää ja ärsyttää. Laihduttajalla on huono päivä.

Uuteen työhön tottuminen vie aikansa. Ja etenkin epäsäännölliseen vuorotyöhön. Tällä viikolla olen tehnyt yö- ja aamuvuoroa. Ruokailurytmin säilyttäminen on uskomattoman hankalaa, kun aamuvuoron aikana ruokatunti on 9-10 välillä. Kotiin päästyä päivällisen aika koittaa vasta 16-17. Yövuorossa taas pitäisi syödä keskellä yötä. Sitten tuleekin vapaapäivä, ja uni- ja ruokailurytmi pitäisi saada sopeutettua siihen. Ja sitten taas töihin, eri vuoroon. Onkohan siis mikään ihme, että turvottaa? Teen kuitenkin parhaani syödäkseni terveellisesti ja monipuolisesti. Ei siis pullaa/sokerijugurtteja/limsaa evääksi, tänään söin maitorahkaa ja hedelmä/raejuustosalaattia. Eväätkin ovat hieman hankalia, sillä välillä työ on hyvinkin raskasta, ja välillä taas kevyttä, jolloin pärjäsisi koko päivän yhdellä voileivällä. On siis hieman vaikeaa tietää millaiset eväät ottaisi. Niitä ei kuitenkaan viitsi kantaa edestakaisin, eikä toisaalta jättää työpaikan jääkaappiin, sillä itseni tuntien unohtaisin ne sinne. Jonkun välipalakeksipaketin voisi tietysti ostaa, ja napsaista sieltä sitten, jos on kovin rankka päivä.

Äsken tosiaan ensimmäinen juoksulenkki viikon tauon jälkeen oli aivan hirveä. Kotiin tullessa ajattelin, että minäkö muka juoksen puolimaratonin syksyllä. Osuutta lenkin surkeuteen oli varmasti niin väsymyksellä että juoksutauollakin. Hölkkäilin ja kävelin neljän kilometrin lenkin. Fiilis oli vähän kehno, juoksuasento huono. Perse pitkällä ja ryhti kehno. HMPH. Tästä on suunta vain ylöspäin, juoksurytmi saadaan taas kuntoon.

ja p.s. Suunnitelmissa olisi mennä lauantaina jumppapäivään ja ensi viikolla voisin mennä testaamaan yhden uutuusjumpan. ;)

8 kommenttia:

 1. Tiedän tämän kuulostavan ihan liirum-laarumilta, mutta...

  Ole armollinen itsellesi nyt: Uuteen työhön ja eritoten tuohon vuorotyöhön tottuminen ei tapahdu hetkessä. Ei ole helppo saada ruokarytmiä sopivaksi ja liikkumisetkin pitää suunnitella eri tavoin. Älä päästä ruokavälejä liian pitkiksi, joten panosta työeväisiin. Pienet välipalat ovat tarpeellisia ja muista juoda riittävästi.

  Turvottelut ovat vuorotyön varjopuoli. Varsinkaan yövuorojen jälkeen ei tee mieli käydä vaa'alla.

  Mutta älä lannistu. Sisupussina sinä voitat tämänkin haasteen.

  Tsemppiä, työniloa ja riittävää lepoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lannistua en aio, ja viisaita sanoja puhut! :) Pikkuhiljaa alan oppia siihen, että asiat eivät tapahdu hetkessä. Yhdessä yössä en pudota kymmentä kiloa, eikä kroppa totu muutokseen samassa ajassa.

   Juomisen olen huomannut taas unohtuvan, kiitos muistutuksesta. Eväisiin tosiaan pitää panostaa ja paljon. Tässä pikkuhiljaa alkaa onneksi oppia, ja oppii joka päivä lisää. Kyllä se tästä. :)

   Poista
 2. Kaikilla on välillä huonoja lenkkejä, mutta en epäile hetkeäkään, ettetkö juoksisi puolimaratonia syksyllä. (Tiedät sen varmaan itsekin :)

  Minä nostan hattua teille vuorotyöläisille. Minusta ei olisi siihen. Aika tehnee kuitenkin tehtävänsä ja opit tietämään, mitä ja milloin pitää syödä. Haastavampaa se on kuin päivätyöläisillä, mutta sinulta se onnistuu :)

  Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä sen juoksen, oikein sisuunnuin tuosta eilisestä lenkistä!

   Vuorotyössä on puolensa, mutta niin on päivätyössäkin. Kokemus se on tämäkin. :)

   Poista
 3. Älä anna vastoinkäymisten lannistaa, kyllä se siitä taas lähtee sujumaan. :) Millaisia jumppia lauantaina olisi tiedossa? :)

  Käy muuten kurkkaamassa, että sulla on mun oikea blogiosoite tilattuna. Vaihdoin sen loppusyksyllä/alkutalvella ja olen huomannut, että useat lukijat on samalla jääneet kyydistä. :/

  http://hiilarihirmu.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaneli oikeastaan kirjoittikin sen mitä minäkin aijoin.
   Tsemppiä hurjasti, kyllä sinä selviät muutoksista ja kroppasi tottuu. Muistat vain juoda riittävästi ja et päästä ruokailuvälejä liian pitkiksi.
   Ja sähän juokset puolimaratoonin syksyllä!!!

   Poista
  2. Hiilarihirmu: no ei vissiin minkäänlaisia. :/ Joku tyhmä kun on koko ajan luullut jumppapäivän olevan lauantaina, vaan se onkin sunnuntaina, jolle olen jo suunnitellut kaikenlaista muuta (onneksi kivaa). Kahvakuulaa ja venyttelyä olisi ainakin ollut tiedossa. :/

   Hepa: kiitos :) niin juoksenkin, ihan varmasti!

   Poista
  3. No voi höh. Toivottavasti johonkin jumppaan nyt kuitenkin pääsisit. :)

   Poista