tiistai 19. helmikuuta 2013

Kaikki merkit on ilmas et tänään irtoo

Aina joskus saa huomata olevansa uskomattoman tyytyväinen tekemiinsä päätöksiin. Tänään, ja viikonloppuna mietin useampaan kertaan itsekseni, että olipa hyvä, kun ostin sukset. Hyvät sukset. Ja toisetkin hyvät sukset.

Viime talvenahan hain kotoa vanhat sukseni, jotka on ostettu joskus yli 10 vuotta sitten joko minulle tai jollekin sisaruksistani. Niillä hiihtäminen oli vähän raskasta, kun sukset olivat väärän mittaiset ja muutenkin vääränlaiset minulle. Mutta vielä alkusyksyllä mietin, että jos hiihtäisin niillä vielä tämän talven ja jos hiihtäminen kiinnostaa vielä, niin sitten panostaisin kunnon suksiin.

Jos niillä suksilla vielä hiihtäisin, niin todennäköisesti ne olisivat lentäneet lepikkoon jo monesti. Tai sitten olisin vain lopettanut, ja todennut hiihtämisen olevan kamalaa. Lukenut blogeista hiihtojuttuja ja haikaillut, että miksi en minä voi tykätä hiihtämisestä.

Syksyllä tuli se päivä, jolloin ostin upouudet kalliit sukset. Ja ajoin kotiin miettien, että entäs jos mä en tykkääkään hiihtämisestä? Vaan kuinkas sitten kävikään? Tällä hetkellä nostan sukset lähes päivittäin autoon ja suuntaan ladulle. Mietin hiihtäisinkö perinteistä vai luistelua, vai pakkaisinko mukaan molemmat?

Tänään hymy ilmestyi naamalle heti ensimmäisten potkujen jälkeen. Yksinkertaisesti tiesin, että tänään kulkee. Latu oli hyvä, sukset loistavat ja hiihtäjäkin osasi kai jotain. 12 kilometriä vajaassa tunnissa, ja olin edelleen yhtä hymyä lähtiessäni ladulta kotiin.

Olen selvästi löytänyt uuden rakkauslajin juoksun rinnalle.

Emmä pysty lopettaankaan.


5 kommenttia:

 1. Hui. Tai siis ihanaa, että sä löysit hiihdon. Munkin pitäis varmaan antaa sille uus mahdollisuus, mutta itelle se on ala-aste traumojen jälkeen se melkein ainut nounounou juttu. Ehkä jonain talvena auringonpaisteessa.. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mielellään hyvillä suksilla. ;) Hiihto on kyllä aika tekniikkalaji. Väärillä välineillä se on ihan hirveää, johtuisikohan siitäkin niin monien kouluhiihtotraumat?

   Poista
 2. Ihanaa <3 ja kun hanget sulaa niin pääset juoksemaan :) tai sitten ostat rullasukset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! :) Tavallaan jo odotan, että juoksulenkkiä varten ei tarvitse harrastaa kerrospukeutumista. Mutta sitten taas harmittaa, kun hiihtokelit loppuvat. ;) Rullasukset jo kävivät mielessä, mutta harrastuspaikkojen puutteessa taitavat jäädä. Täällä maalla kun on lähinnä sorateitä. :/

   Poista