lauantai 9. helmikuuta 2013

Hieno viikko

Nyt on ollut hieno viikko. Sekä painon että liikkumisten kannalta.

Keskiviikkona juoksin ihanan lenkin, intervalleja. 2x4x500m n. 5:50min/km. Toisaalta hassua, toiset juoksevat pk-lenkkejä tuolla vauhdilla, mutta minä en ole vielä sillä tasolla. Tuo vauhti tuntui sopivan haastavalta, ei liian helpolta, mutta en ollut aivan kuollutkaan lenkin jälkeen. Eli ehkäpä minusta vielä löytyy lisää vauhtia?

Torstaina oli hiihtokoulun viimeinen kera, ja oli vaan ihanaa. Todella hienoa hyvillä välineillä hiihtää valvovan silmän alla ja saada vinkkejä ja oppia. Minä sain kotiläksyksi hiihtää vähän paremmalla etunojalla, ja kuulemma suksen päälle saisi hyökätä vähän enemmän. Ja vinkkiä sai myös muiden hiihtoa seuraamalla, ja kuuntelemalla mitä opettaja muille neuvoi. Suosittelen hiihtokoulua kaikille, jotka haluavat saada hiihtämisestänsä parempaa!

Perjantaina kävin ihanasti keskellä päivää hiihtämässä aurinkoisessa pakkassäässä. Aivan kuin ilmassa olisi ollut jo hieman kevään tuoksua. Hiihdin kevyesti puoli tuntia luistellen, 6,5 kilometriä. Keskityin tekniikkaan ja yritin hiihtää koko ajan hyvällä tekniikalla. Mogren sujuu ihan hyvin kummallekin puolelle, mutta kuokka on jotenkin hirmuisen vaikeaa oikealle puolelle, vasemmalle sujuu hyvin.

Tänään oli sitten viikon pitkän lenkin vuoro. 16 kilometriä ja kaksi tuntia. Ensimmäistä kertaa kuuntelin lenkillä jotain muuta kuin musiikkia - latasin Yle areenasta uusimman Luontoillan ja hölkkäilin sen tahtiin. Se sopikin oikein hyvin, rauhallinen jutustelu sai minutkin pitämään vauhdin tasaisen rauhallisena. Usein menevää musiikkia kuunnellessa tulee otettua ylimääräisiä spurtteja, tai juostua muuten vain kovempaa kuin tarvitsisi. Voisin jatkossakin kokeilla pitkillä rauhallisilla lenkeillä jotain tälläistä.

Ja hei, se paino! Tänä aamuna oltiin jo lukemissa 90,7! Onko pikkuisen hienoa hei!

Nyt poistun viettämään paria liikuntavapaapäivää rakkaan ystäväni luo, ihanaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä :) Mullekin tuo olisi jo tosi nopea vauhti, jota en kyllä jaksa ylläpitää kuin pieniä pätkiä kerrallaan. En voi edes unelmoida siitä että juoksisin vaikka tunnin tuota vauhtia... Taidan olla luotu vain hitaaseen vauhtiin :/ Ihanaa että sulla hiihto kúlkee ja painokin on laskussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa vauhdit kehittyvät. :) En minäkään aiemmin pystynyt, mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa.

   Poista
 2. No pikkuisen hienoa hei! :)

  Mä kuuntelen Yle Puhetta joka päivä, yleensä töihin ajaessa. Sieltä kuuluu monesti jänniä juttuja ja saa paljon tietoa. Myös kävellessä puhetta on kiva kuunnella. Voiskin kuunnella myös juostessa, täytyy kokeilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, täytyypä kurkata areenasta puheen juttuja. Minä kuuntelen yleensä YleX:ää, tykkään hoilata autossa musiikin mukana. :D

   Poista
 3. Hyvää vauhtia olet pistellyt ja mahtavan pitkä lauantailenkki. Hyvä sinä! :)

  Pikkuisen enemmänkin hienoa kuin pikkuisen vain, tuo painosi meinaan. Tsemppiä eteenpäinkin!

  VastaaPoista