maanantai 30. huhtikuuta 2012

Kevätsiivousta

Koska urheileminen on hieman hankalaa flunssaisena, tein kevätsiivouksen vaatekaapille. Lopputulos oli järkyttävä - kaappiin jäi vähemmän vaatteita kuin sieltä lähti. Ja ei, poistuvat eivät olleet edes suurimmaksi osaksi liian suuria. ;) Osa oli, osa ei. Osa oli sopivia, mutta tyyliltään vääriä. Osa liian pieniä. Osa liian suuria. Mielenkiintoisia huomioita eri vaatemerkkien kokoluokituksista. Jonkun merkin koko 40 oli sopiva, toisen 44 ei mennyt päälle.

Ainoastaan yhden vaatekappaleen kanssa tuli tippa linssiin. Kyseisen hameen ostin joskus 18-vuotiaana, talvella. Sopivan kokoisena. Sinä talvena aloitin laihduttamisen ja laihduinkin melkein 10kg. Hame ei pysynyt keväällä päällä enää ollenkaan ja äiti ompeli sen saumoja sisäänpäin. Joskus vuosi sitten kokeilin hametta, enkä saanut sen vetoketjua kiinni, napista puhumattakaan. Tänään hame pysyy ylhäällä. Juuri ja juuri. Pienikin painonpudotus, ja hame tippuu taas maahan. Sisäänommelluista saumoista huolimatta. (Mielenkiintoinen huomio on se, että tuona keväänä painoin piirun verran yli 80kg, eli n. 10kg vähemmän kuin nyt - voivatko senttilukemat tosiaan olla samat??) Voi olla, että tuo hame jää vaatekaappiini muistuttamaan siitä, mitä on ollut. Muuten heitin vaatteita pois ronskillakin kädellä. Mukavia yllätyksiäkin toki tuli, sopivia vaatteitakin löytyi.

8 kommenttia:

 1. Ihan varmasti voi olla samat. Sen takia kannattaiskin ennemmin seurata niitä senttilukemia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, harmittaa oikein kun ei silloin muutama vuosi sitten käynyt edes mielessä käyttää mittanauhaa! Nyt ajattelin alkaa oikein ahkerasti mittailla kerran kuussa.

   Poista
 2. Hieno kevätsiivous :) Jätä ihmeessä hame muistoksi. Minäkin aion jättää yhden takin. Se konkretisoi minulle parhaiten sitä, mistä olen lähtenyt tälle matkalle.

  Aurinkoa vappuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuollaiset konkreettiset asiat parhaiten näyttävät sen muutoksen. Vaakaa ja mittanauhaa ei aina tahdo uskoa, mutta jos vaate ei pysy päällä, niin on melkein pakko uskoa pienentyneensä.

   Poista
 3. Voi olla. Itselle menee päälle mekko, jonka kavensin itselleni sopivaksi, kun olin pienimmilläni. Ja nyt oon painava. Ainaki kymmenen kiloa painavampi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tuntuu hassulta, mutta kaipa se on kiinni läskistä ja lihaksista. :)

   Poista
 4. Vaatekaapin siivoaminen turhista vaatteista on puhdistavaa. "Uusien" vaatteiden löytäminen mukavaa. Kesävaatteet talvikerrastojen sijalla hyllyillä tuovat hymyn huulille. (Vaikka hymyillen kaivan syksyllä ne talvivaatteetkin esille. :)

  Itse huomaan monestikin, että kilot eivät kerro mitään vanhan vaatteen sopivuudesta. Välillä on otettu sisään jostain kohtaa ja joskus avattu saumoja toisesta paikasta. Rintaliiviostoksillakin pyydän joka kerta mittaamaan kokoni, koska aina se on jonnekin muuttunut. :)

  VastaaPoista
 5. Minulla olisi edessä sama urakka vaikka paino onkin pysynyt suunnilleen saman viime muutosta (jolloin myös viimeksi siivosin vaatekaapit). Ihan liikaa tullut ostettua uutta kun vanha ei sovi syystä x. Vielä kun saisi sen motivaation aloittaa, sama tosin pätee muussakin elämässä, oi motivaatio missä lie luuraat?

  VastaaPoista