keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

I just wanna feel this moment

Ihana kevätaurinko. <3 En ole hetkeen ehtinytkään blogia päivittämään, mutta eipä tässä mitään hirmuisen erityistä ole tapahtunutkaan.

Viikonloppu meni aikalailla syömisen ja istumisen merkeissä, ainoat treeniä saaneet lihakset olivat vatsalihakset, jotka kipeytyivät nauramisesta. Tosin maanantaiaamuna melkein pääkin kipeytyi vaa'alla käynnin jälkeen.

Minulla on puhelimessa Libra-sovellus, johon merkkaan joka aamu painoni. Se piirtää niistä kivaa grafiikkaa, laskee (joltain ajalta) painotrendin, antaa viikkoennusteen (paljonko nykymenolla laihtuisi vai lihoisi) ja jos siihen syöttää tavoitepainon, se kertoo koska tavoitepaino nykymenolla saavutettaisiin. Maanantaina kirjasin sinne sitten n. 1,5kg isomman painon kuin perjantaiaamulta. Sovellushan sitten kertoi, että lihon viikossa yli kilon. Jotenkin ärsyttävää, kun nuo ylöspäin menevien painojen kanssa se heti ottaa ne huomioon, "trendi" nousee ja samoin laihtumisennuste. Mutta jos päivittäisin 1,5kg kevyemmän painon, se ei ota sitä samalla tavalla huomioon, vaan ennusteet muuttuvat vasta kun alempia painolukemia tulee riittävän monta. En tiedä ymmärtääkö tästä kukaan mikä tuossa päähän ottaa, mutta ei sen niin väliä. :P

Olen nyt nauttinut hiihtämisestä. Maanantaina tein 8 kilometrin pk-lenkin, hissuttelin menemään sellaista 10km/h-vauhtia ja tuumailin, että sellaisella tahdilla Vuokatissa aikaa kuluisi 3 tuntia eikä taitaisi edes kamala väsy ehtiä tulla. En kyllä yhtään tiedä millaista vauhdinjakoa siellä pitäisi. Aloittaa pitää rauhassa, se on selvä.

Tänään oli sitten vuorossa hiihtointervalleja. Aluksi oli tarkoitus vetää reippaita parin minuutin pätkiä, mutta sykemittarista loppui virta jo ennen lämmittelykierroksen loppua. Menin sitten fiiliksen mukaan. 5 kilometriä "intervalleja maaston mukaan" eli ylämäissä oikein reipasta, pienissä mäissä vuorohiihtäen ja tasamaalla/alamäessä tasatyöntöä ja välissä aina sopivan mittaisia palautuksia. Kivaa oli! Olisi ehkä voinut tehdä vähän rankemminkin, mutta hyvä näinkin. Koko lenkille tuli mittaa 10 kilometriä. Ihanan koukuttavaa tuo hiihto, aina vain teki mieli hiihtää "vielä yksi rinki".

2 kommenttia:

 1. Vaikka pakkasesta en tykkää, niin aurinko helpottaa kummasti kylmyydestä johtuvaa ahdistusta!!

  Kyllä se kevät vielä tulee!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen kyllä, että kevät on jo täällä. :)

   Poista