sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Elämäni toiseksi pisin lenkki

Aina välillä lenkille lähtö on vähän vaikeaa. Joskus laiskottaa, ja sohva kutsuu enemmän kuin juoksulenkki. Vaan ei tänään. Tänään jokainen sisällä vietetty hetki harmitti. Mutta kyllä vain olikin tekemistä ennen kuin sai vetää lenkkikengät jalkaansa. Ovella ajattelinkin, että kyllä tämän voisi helpomminkin tehdä. Ensin piti vaihtaa musiikkeja mp3-soittimeen. Pitkällä lenkillä vaihtelu on kiva juttu, eikä samoja biisejä jaksa kuunnella koko aikaa. Miettiä google mapsin kanssa reitti. Sen jälkeen piti tehdä energiajuoma valmiiksi pulloon. Virittää sykemittari valmiiksi. Pukea alusvaatteita, kiskoa trikoita niiden päälle, etsiä pipoa, hanskoja, säärystimiä. Onneksi kesällä on edes vaatteiden osalta helpompaa.

Juoksusää oli tänään kaunis, pakkasta vajaa 10 astetta, aurinko paistoi, hanget kimalsivat ja tuulikin oli sopivan vähäinen. Ainoastaan paikka paikoin oli hieman huono juoksualusta, kun jäisen tien päälle eilen oli tuiskuttanut lunta ja pito puuttui nastoista huolimatta.

Tänään oli vuorossa pitkä lenkki, 19 kilometriä. Ennen lenkkiä käytinkin hieman aikaa ja vaivaa saadakseni suunniteltua edes suurinpiirtein niin pitkän lenkin. Ainoa huono puoli täällä maalla asumisessa on lenkkireittien vähyys. Teitähän kyllä riittää, mutta ei sellaisia, että saisi juostua lenkkiä. Edestakaisin juokseminen on kovin tylsää, varsinkin pidemmillä lenkeillä.

Fiilis oli mahtava, juokseminen rentoa ja helppoa. Vajaan tunnin juostuani säikähdin, kun huomasin etten ollut ottanutkaan energiageelejä mukaan. Yleensä minulla on tapana hörpätä juotavaa 20-30 minuutin välein ja tunnin välein otan energiageelin. Nyt piti pärjätä pelkällä juotavalla. Kerrankin muuten minun suuhuni hyvän makuista juotavaa, Maximin urheilujuomajauhe makuna sitruuna&lime, tykkään!

Puolivälin paremmalla puolella huomasin, että tämähän on elämäni toiseksi pisin lenkki, ainoastaan Varalan puolikas on ollut pidempi. Helpolta kuitenkin tuntui, ja olisin tähänkin lenkkiin voinut lisätä pari kilometriä. Ainoastaan viimeinen kilometri oli hieman väsyneen tuntuinen, sillä siihen kohtaan osui koko lenkin surkein alusta. Lisäksi varmaan energiageelien puutekin näkyi? Mutta kokonaisuutena jäi hyvä fiilis. Ensi sunnuntaille ohjelmassa olisi 21km, mutta se jää välistä, sillä olen koko viikonlopun reissussa, ja taidan korvata tuon käymällä pitkällä hiihtolenkillä ensi viikolla.

6 kommenttia:

 1. Tuo on muuten jännä, miten joskus se lähteminen on niin vaikeaa. Siis ei edes välttämättä se, ettei tekisi mieli lähteä, vaan se vaan kestää. Toisinaan taas on ovesta pihalla ennen kuin huomaakaan. Onneksi juoksusi kuitenkin kulki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin talvella varsinkin huomaan tuon lähtemisen kestämisen. Kesällä on paljon helpompaa, kun vaatekerroksia tarvitsee huomattavasti vähemmän. :D

   Poista
 2. Mahtava lenkki talvisäässä!

  Minun pitäisi tutustua/innostua/ymmärtää tarpeelliseksi energiageelit sun muut. Mistähän sitä aloittaisi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä otin energiageelit mukaan pidemmille lenkeille, kun alkoi tuntua ettei pelkällä vedellä jaksa. En tiedä ovatko niistä toiset parempia kuin toiset, itse vain ostin kaupasta ensin jotain, ja maistelin mitkä ovat minun suuhuni sopivia. Joku mansikanmakuinen tuli hylättyä heti, kun maistui aivan kamalalta. Eivät ne kyllä mitään herkkua ole, mutta kyllä suurimman osan alas saa.

   Poista
 3. Hieno lenkki takana! :)
  Mukavia treenilöitä!

  VastaaPoista